16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Mitropolija crnogorsko-primorska je formirana 1931, samo sedam godina je starija od Amfilohija (1)

Autor: Antena M

  • viber

Bokelj

Hvala na informacijama, evo svima koji ne vjeruju ili ne znaju kako je bilo.

Istina, hvala puno na tekstu

Sada Dacic, Vucic i ostali iz Srbije mogu da duvaju uz vjetar. Venecijanska komisija ima sve ove infomacije kao i svi pravoslavni veledostojnici. Nece biti nikakvih problema u vracanju nase autokefalnosti. Realno bi bilo da se obnovi Pecka patrijasija i da nam se vrati status koji smo imali ranije.

Đoko Orlandić

@Istina, Ne da duvaju "uz vjetar" no u prk... Posebno kočijaš Dačić.

Knjaz Danilo

Bojim se ja te komisije zapad samo podrazava one koji su im u interesu i od kojih imaju korist.UN i UNESKO sve je to farsa za zamazivanje ociju.UN je zmurio kad su amerikanci napali Irak,UNESKO kad su teroristi unistavali Petru nemojte se zacudit i da venecijanska komisija isto tako odreaguje.

Knjaz Danilo

Dacic i Vulin nemaju nikakve veze sa Crnom Gorom ama bas nikakve.Dacic je najblizi rumunima tamo ga voze svaki dan.Veli Dacic da cemo da postavimo policajce kod crkava kao za vrijeme komunista a on komunjara najveca u Srbiji.

Labud Dabanović

Vođe otrcanog imena i srpstva Srbije tvrde da su Crnogorci istog otrcanog imena i srpstva-rečeš Crnogorac- misli se na otrcana Srbina i obratno.Pa ispada da je turska vojska,koju su i oni sačinjavali-dolazili u Crnu Goru da piju kafu i tako uz kafu nastali Crnogorci i Crna Gora otrcana srpstva/Srba

Slavko

Sjajan tekst, za nauk svima kojima je neophodno se dodatno informisati i doobrazovati, a sve u cilju spoznaje istine o dešavanjima prije i poslije nasilnog ujedinjenja. Za nauk da se dozovu pameti, da svoju majku Crnu Goru vole i poštuju kako to priliči rodoljubima.

Mirko Filipovic Crocop

Ovo je jedna obicna buloaza,koja veze nema s istinom.Prvo u doba Ivana Crnojevica nije postojala nikakva Crna Gora,Crnojevici i Balsici su vladari slavne Nemanjica ZETE prve Srbske drzave.Kako je ovdjen mudro sakriveno na dva clanka ime Crna Gora REJEC JE O ZETI

Mirko Filipovic Crocop

Laz i falsifikati zatrijese nasu drzavu.Fino kaze Crna Gora,Primorje i Brda.Pa Crna Gora je bila 4 nahije,kakve ovo veze ima s nezavisnom CRKVOM ?Zasto je K Nikola ukinuo ime Zeta? Zasto je Austrugarska prvo gadjala s mora grob Vladike Rada.Zbog industrijske vrijednosti?

serdar

I Srbija je bila Raška. Za Crnogorce srpstvo je značilo pravoslavlje. Crnogorci su vjekovima nosili - crnogorsku kapu. - Crnogorsku nošnju. Pasali Crnogorski levor. Igrali Crnogorsko kolo. Pjevali Crnogorske pjesme. Ginuli za državu Crnu Goru. Itd. itd. itd.

Mirko Filipovic Crocop

Kralj viteski Aleksandar je Crnogorac.Odakle nekome pravo da jednog vitesa koji je spasijo Hrvatsku nestanka naziva Srbijancem a rodjen je na CT od majke Crnogorke.Problem je kod Crnogoraca,oni negiraju sami sebe zato srljaju u NE stanak.Kako moze Crnogorcu Srbstvo bit u Srbiji?

Pisar

@Mirko Filipovic Crocop, Nemaš pojma. Da ti se Njegoš sad digne i da ti kaže kako "zna tu veselu Srbadiju..." Opet ne bi vjerovao. Dakle, ovdje je samo pitanje stanja svijesti, jer jer su činjenice fakti koji su dovoljni normalnom čovjeku.

Mirko Filipovic Crocop

@Pisar, Upravo to bas Njegos je potvrdijo odakle poticu SRBI.Zato im je i rekao znam ja tu veselu Srbadiju dje biahu dok im mi ne poslasmo Karadjordja Petrovica (vasojevica)Pa Hajduk Veljka je otac iz okoline Kolasina Vuk Karadzic,Arsenije Crnojevic da da problem ste vi sto svoje zatirete druze