Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DF pravoslavnu Novu godinu proslavlja u Hramu Hristovog Vaskrsenja

| Postavio/la: Bojana Komnenić | Izvor: Mina

DF pravoslavnu Novu godinu proslavlja u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Demokratski front (DF) dobio je rješenje kojim podgorička lokalna uprava zabranjuje organizaciju pravoslavne Nove godine na centralnom trgu, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Kako su naveli, nakon konsultacija sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohijem, odlučili su da ne prihvataju eventualne rezervne lokacije, i da će pravoslavnu Novu godinu proslaviti u Hramu Hristovog Vaskrsenja, gdje će u ponoć biti služen Moleban.

Iz DF-a su kazali da će pravoslavna zajednica širom Crne Gore, uprkos raznim opstrukcijama, proslaviti pravoslavnu Novu godinu na tradicionalan način i da ih niko u tome ne može spriječiti.

„Mi nikada nećemo pristati da budemo građani drugog reda, a upravo je to lokalna uprava ovim potezom željela. Nismo primijetili da je bilo ko sprječavao da se na tom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice na trgu, koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava“, rekli su iz DF-a.

Kako su kazali, u programu podgoričkog prazničnog bazara jasno piše da on traje od 19. decembra do 10. januara, a naknadno je produženo do 15. januara.

Komentari

Nole,

Ne da ćete biti kako kažete drugog reda, ima da budete gradjani petog reda kada se tako ponašate.

Nikola,

Nadam se da ce vjerno stado donijeti dosta sitnog novca kako bi i crkva nesto koristi imala...dosta pesama o Kosovu ce biti nadam se jer zabave nema bez Kosova! Sve vam sve najlepse u novoj 2019 Srbskoj godini novoj...pa dogodine u Prizrenu

Ostavi komentar

0/300