15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF pravoslavnu Novu godinu proslavlja u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Društvo

Comments 2

DF pravoslavnu Novu godinu proslavlja u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Izvor: Mina

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Demokratski front (DF) dobio je rješenje kojim podgorička lokalna uprava zabranjuje organizaciju pravoslavne Nove godine na centralnom trgu, saopšteno je iz tog političkog saveza.

Kako su naveli, nakon konsultacija sa mitropolitom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohijem, odlučili su da ne prihvataju eventualne rezervne lokacije, i da će pravoslavnu Novu godinu proslaviti u Hramu Hristovog Vaskrsenja, gdje će u ponoć biti služen Moleban.

Iz DF-a su kazali da će pravoslavna zajednica širom Crne Gore, uprkos raznim opstrukcijama, proslaviti pravoslavnu Novu godinu na tradicionalan način i da ih niko u tome ne može spriječiti.

„Mi nikada nećemo pristati da budemo građani drugog reda, a upravo je to lokalna uprava ovim potezom željela. Nismo primijetili da je bilo ko sprječavao da se na tom prostoru proslavi kalendarska Nova godina, niti su tada smetale kućice na trgu, koje se sada koriste kao naivni izgovor da se nama zabrani proslava“, rekli su iz DF-a.

Kako su kazali, u programu podgoričkog prazničnog bazara jasno piše da on traje od 19. decembra do 10. januara, a naknadno je produženo do 15. januara.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Nole

Ne da ćete biti kako kažete drugog reda, ima da budete gradjani petog reda kada se tako ponašate.

Nikola

Nadam se da ce vjerno stado donijeti dosta sitnog novca kako bi i crkva nesto koristi imala...dosta pesama o Kosovu ce biti nadam se jer zabave nema bez Kosova! Sve vam sve najlepse u novoj 2019 Srbskoj godini novoj...pa dogodine u Prizrenu