16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšićanin vozio sa 4,3 promila alkohola u krvi!

Društvo

Comments 0

Nikšićanin vozio sa 4,3 promila alkohola u krvi!

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Službenici CB Podgorica su u prethodnom periodu, sprovodeći pojačanu kontrolu lica sa akcentom na sprječavanje ulične prodaje opojnih droga i pronalaženje vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, kontrolom 15 lica, starosti od 18 do 49 godina, pronašli i oduzeli oduzeli oko 160 grama i pet pvc pakovanja marihuane, oko pet grama kokaina, tablete koje se nalaze na spisku opijata, rizlu, drobilicu i biber sprej.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se jedno od tih lica, N.V. (22) uhapsili zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, uhapšen je i S.R. (22), državljanin Srbije i on je uz prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrobe droge priveden nadležnom Sudu za prekršaje.

Protiv ostalih lica su podnijete prekršajne prijave u redovnom postupku zbog počinjenih prekršaja iz navedenog zakona.

Od M.K. (23) je zbog pucanja na javnom mjestu, odnosno šenlučenja, oduzet startni pištolj kojom prilikom mu je izdat nalog za plaćanje novčane kazne zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Nadalje, kontrolom vozila kojim je upravljo G.M. (22) a u kojem se kao suvozač nalazio M.Č. (24), podgorička policija je pronašla i oduzela tri puške i 28 komada municije u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se ova lica uhapsi i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Cetinjska policija je, postupajući na osnovu operativnih saznanja a po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.V. (43) iz Cetinja, kojom prilikom su pronašli i oduzeli materiju za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

O događaju je obaviješten državni tužilac. U prethodnom periodu je u ugostiteljskom objektu „Krigla“ sprovedena racija kojom prilikom je pronađen odbačeni pištolj marke „Mauzer“ sa okvirom u kojem su se nalazila četiri metka kalibra 7,65 mm, od kojih jedan bio u cijevi pištolja.

Po nalogu tužioca pronađeni pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Nakon dobijenih nalaza vještačenja utvrđeno je da je u posjedu pronađenog pištolja bilo bezbjednosno interesantno lice P.I. (44) iz Cetinja, o čemu je obaviješten državni tužilac.

Službenici OB Cetinje su, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, kontrolisali 51 lice i tom prilikom sankcionisali šest lica.

Nikšićka policija je sprovodeći aktivnosti pojačane kontrole saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Brlja, kontrolisala pmv marke ,,Golf II'' kojim je upravljao D.V. (54) iz Nikšića.

Alkotestiranjem vozača konstatovano je prisustvo alkohola u organizum u koncentraciji od 4,31 g/kg alkohola.

D.V. je uhapšen nakon čega je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Nikšiću, na dalju nadležnost.

Osim toga, službenici CB Nikšić su zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola izdali 40 naloga za naplatu mandatne kazne onim licima koja su upravljala vozilim pod dejstvom alkohola u koncentraciji iznad 0,30 g/kg, dok su podnijeli 87 prekršajnih prijava licima koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji iznad 0,50 g/kg i licima koja su odbila alkotestiranje. Lišeno je slobode 35 lica a privremeno su oduzete 62 vozačke dozvole.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR