Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Karavan mimoze sinoć defilovao kroz Novi Sad

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Karavan mimoze sinoć defilovao kroz Novi Sad

Karavan 50. Praznika mimoze je, kako je najavljeno, sinoć defilovao kroz Novi Sad.

Kako je saopšteno, veliki broj Novosađana okupio se da uživa u defileu Gradske muzike, mažoretki, trombonjera, klovnova, da se fotografiše sa alegorijskim kolima NVO Maškare, kao i da se upozna sa bogatim programom koji će u Herceg Novom biti održan tokom 50 dana Praznika mimoze.

''Defileu je prethodio prijem delegacije Opštine Herceg Novi kod Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, na kojem mu je predsjednik Opštine Stevan Katić uručio plaketu 50. Praznika mimoze, u znak zahvalnosti za učešće u Karavanu. Gradonačelnik Miloš Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja ove manifestacije, jer, kako je rekao, ona doprinosi kulturnoj razmjeni i turizmu. Sagovornici su se osvrnuli na saradnju koja je, krajem prošle godine, formalno uspostavljena između Кulturnog centra Novog Sada i JUК Herceg Fest, ocijenivši da je time omogućena kvalitetna kulturna razmjena dve važne ustanove''- saopšteno je.

Oni su se, kako je saopšteno, saglasili, da postoje veliki potencijali za unapređenje odnosa u oblastima privrede, kulture i obrazovanja, s obzirom na povezanost građana dva grada, ali i Srbije i Crne Gore.

''Gradonačelnik Vučević naglasio je da su novosadski projekti Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture idealna platforma za razvoj novih zajedničkih društveno-kulturnih sadržaja i programa''-zaključeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300