16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Filipović: Crnogorski strijelci posjeduju prepoznatljiv kvalitet

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Filipović: Crnogorski strijelci posjeduju prepoznatljiv kvalitet

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović primio je danas, zvanično proglašene najbolje strijelce u 2018. i perspektivne mlade strijelce Streljačkog saveza Crne Gore (SSCG).

„Streljaštvo je tradicionalni sport tijesno povezan sa vojskom i odbranom naše zemlje“, rekao je Filipović ističući značaj ove sportske aktivnosti i naglašavajući da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore prepoznaju njen širi društveni značaj, koji znatno doprinosi ukupnim odbrambenim sposobnostima zemlje.

U tom kontekstu apostrofirana je spremnost za podršku navedenoj aktivnosti i razvoju streljačkih sposobnosti uopšte.

„Postignuti sportski rezultati ovih mladih ljudi su dokaz da crnogorski strijelci posjeduju prepoznatljive kvalitete za učešće i dobar plasman na najvećim sportskim nadmetanjima. To govori i o uspješnom radu svih sportskih pregalaca u Streljačkom savezu Crne Gore“, naglasio je Filipović.

Filipović je poželio uspjeh u daljem radu uz nove rekorde, izražavajući spremnost ministarstva da i u narednom periodu bude potpora SSCG u cilju unaprjeđenja streljačkog sporta.

Svi prisutni strijelci izrazili su posebno zadovoljstvo današnjim prijemom iskazujući zahvalnost za neposrednu i konkretnu podršku koju Ministarstvo odbrane pruža SSCG, u kontinuitetu.

Prijemu je prisustvovao predsjednik Streljačkog saveza CG, pukovnik Zoran Bošković, generalni sekretar SSCG, Savo Milašinović i Željko Božović, predsjednik Stručne komisije SSCG.

"Streljački savez Crne Gore osnovan je 1948.godine. i predstavlja jednu od najmasovijih i najuspješnijih organizacija u Crnoj Gori koja obučava u vještini gađanja, njeguje takmičarski duh i izgrađuje stvaralačku ličnost omogućavajući zapažene rezultate na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Tokom prethodnih godina, kroz streljačku organizaciju Crne Gore prošlo je preko 300.000 strijelaca. Svake godine ova organizacija kroz različita takmičenja obuči veliki broj novih strijelaca, prvenstveno mlađe generacije", naveli su iz Ministarstva odbrane. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR