15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Plate novinara male, takvo stanje neodrživo

Društvo

Comments 2

Abazović: Plate novinara male, takvo stanje neodrživo

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je Dan novinara Crne Gore sa željom da ta profesija u Crnoj Gori povrati dostojanstvo i bude kao što joj i pripada katalizator društvenih pojava u Crnoj Gori.

„Čestitam svim medijima i predstavnicima medijskih kuća Dan novinara Crne Gore, sa željom da ta profesija povrati svoje dostojanstvo i bude ključni činilac u emancipaciji i modernizaciji crnogorskog društva. Novinarima takva obaveza i pripada i samo uz pomoću njihove savjesne i odgovorne uloge možemo kao društvo ići naprijed i savladavati sve probleme sa kojima se kao društvo susrijećemo“, navodi Abazović u čestitki.

Ukazuje i da je društveni položaj medijskog radnika u Crnoj Gori često ispod granice dostojanstva, da novinari imaju male plate i da je takvo stanje neodrživo.

Abazović navodi i nerasvijetljene slučaje napada na novinare, među kojima i najsvježiji napad na Oliveru Lakić i ubistvo glavnog i odgovornog urednika DAN-a, Duška Jovanovića koje i dalje nije razriješeno.

„Ti monstruozni i strašni događaji i dalje ostaju nerazriješeni i nemaju svoj epilog. Vlast uporno govori da im nije stalo da nalogadavci budu sprovedeni zakonu, valjda tako štitivši i sebe i svoju moguću upletenost u ove događaje“, tvrdi lider URA-e. 

„Još jedan veliki problem je pojava kvazinovinara i kvazimedija koji u dilu sa vrhom vlasti pokušavaju da diskredituju svakog aktivistu za slobodno i uređeno društvo. Na svu sreću, građani su odavno prozreli njihove intencije pa dometi takvih medija i njihovih uposlenika nemaju velikog odjeka“, kaže Abazović.

Na kraju Abazovićeve čestitke stoji iskazana „nada da će novinastvo u Crnoj Gori dobiti na svojoj vrijednosti i ulozi u društvu, i ogromna zahvalnost za sve ono što su odgovorni i savjesni mediji u ovakvom okruženju uradili kako bi društvo bilo bolje i bliže evropskoj zajednici naroda“.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Fahro

Dritane neznam dali da ti se smijem zbog izjave,demagoske price, ili tvoje pojave?Izaberi jednu, svejedno mi je

Dobro jutro

Kakav populista i foler...A sto se tice plata ti odvoji od svoje crkavice pa im dotiraj.Narocito ovim "tvojim"novinarima iz Vijesti jer se ne skidas sa njihove tv.A sigurno su ti se i zalili jer oni i prime platu svaki treci mjesec.