10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović o posljednjim tvrdnjama Kneževića: Prljava akcija, cilj da me diskredituju!

Izvor: Foto: Balkan Insight

Društvo

Comments 0

Đukanović o posljednjim tvrdnjama Kneževića: Prljava akcija, cilj da me diskredituju!

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je tačno da je bio korisnik kartica u Atlas banci, ali da je sve obaveze po osnovu njihovog korišćenja izmirivao.

Za navodni dug je, tvrdi, saznao iz novina.

Poručio je da posrijedi prljava akciju protiv njega, kojom žele da prikriju kriminalne radnje vlasnika Atlas banke Duška Kneževića.

Najavio je i da će zbog toga protiv odgovornih pokrenuti sudski postupak.

Đukanović je reagovao nakon što je juče dio medija objavio da je Knežević preko Atlas banke pokrivao lične račune Đukanovića.

"Povodom jučerašnjeg teksta u „Vijestima“ da je neko pokrivao i moje lične račune, iako sam od starta znao da se radi o udruženom spinovanju, trebalo mi je vremena da provjerim određene činjenice, o kojima želim ovim putem da obavijestim javnost", saopštio je Đukanović.

Đukanović navodi da je tačno da je bio korisnik Master i Viza Gold kreditnih kartica u Atlas banci od 2007. do 2015. 

"Radi se o revolving karticama koje su imale odobreni limit do 30.000€. Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao. Za navodni dug od 16.741,24€, (od čega 4.592,08€ redovne i zatezne kamate)saznao sam prvi put juče. Tendenciozna konstrukcija da je „samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države“ iznosilo toliko, sugeriše valjda da ih je bilo još. S obzirom da za dug nijesam znao, niti sam o njemu od banke ikada obavještavan, samim tim nijesam nikome mogao ni dati odobrenje da ga u moje ime izmiri. Već sam u kontaktu s bankom u kojoj provjeravam vjerodostojnost informacije o dugu, i tražim instrukciju na koji način da izvršim tu svoju obavezu, ako ona stoji. Takođe, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se pominju i sa cjelokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana pomenuta senzacionalistička vijest. Unaprijed želim da saopštim da pouzdano znam da nijesam učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu".

Đukanović kaže da riječ o prljavoj akciji protiv njega.

"Nakon provjere, zavisno od rezultata, pokrenuću postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u ovu prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke", zaključuje Đukanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR