Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije osveštao crkvu u Brazilu

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Izvor: Mitropolija crnogorsko-primorska SPC

Amfilohije osveštao crkvu u Brazilu

Amfilohije Radović, mitropolit crnogorsko-primorski SPC, osveštao je juče crkvu Svetoga Jovana Zlatoustoga u Karuaru (Brazil).

Amfilohiju su sasluživali episkop buenosajreski i centralno-južnoamerički SPC Kirilo Bojović i episkop Resifea Amvrosije iz Poljske pravoslavne crkve, protojereji-stavrofori Aleksis Penja, Rafailo Santos, Obren Jovanović, iguman Pedro, đakoni Aleksandar Lekić i Georgije iz Poljske pravoslavne crkve. Navodi se da je episkop Kirilo proizveo u čin protoprezvitera Žaira, starješinu hrama Svetoga Jovana Zlatoustoga, dva čteca i jednoga ipođakona.

Kirilo je kazao da je „mitropolit (Amfilohije) u ovu misiju uložio mnogo svojih molitava, kao i sredstava: i pored svojih 80 godina je došao preko okeana da svojom ljubavlju podrži i molitvom utvrdi ovu misiju“.

 „Ovim obilježavamo osam stotina godina postojanja naše samostalne Žičke arhiepiskopije Pećke patrijaršije Srpske pravoslavne crkve”, kazao je Amfilohije, dodavši da u Crkvi nema „ni Brazilca ni Srbina, nego su svi jedno – jedan čovjek u Hristu Gospodu“.

 Pogledajte foto-galeriju…

 

Pripremio: Vladimir Jovanović

Komentari

Śole,

Dje mu je onaj osudjeni pedofil iz Amerike?

Knjaz Danili,

Sto radi sa onom keceljom izgleda kao da snima kulinarsku emisiju haha!!!

Zoran,

Čudo risto sa sobom u Brazil nije poveo vojvodu mandu i knezevica.

pele, ronaldo, ronadlinjo...,

--- uostalom brazilci su oduvijek bili srbi....:-)

Ostavi komentar

0/300