Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zasijedao operativni tim: U toku priprema strategije za suzbijanje terorizma

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Zasijedao operativni tim: U toku priprema strategije za suzbijanje terorizma

Sjednica Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranje novca i finansiranje terorizma 2015-2018, i Akcionog plana 2017-2018, održana je danas.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore sjednicom je predsjedavao rukovodilac Operativnog tima i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Slavko Stojanović.

Prisustvovali su članovi Operativnog tima iz Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Ministarstva odbrane i Generalštaba, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva vanjskih poslova.

Na sjednici su usvojeni: zapisnik sa prethodne sjednice Operativnog tima, i predlozi XV šestomjesečnog izvještaja Vladi Crne Gore, i III i IV kvartalnog izvještaja Birou za operativnu koordinaciju aktivnosti organa obavještajno bezbjednosnog sektora o sprovođenju Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2015-2018, i Akcionog plana 2017-2018.

"U daljem toku sjednice su razmatrane aktivnosti u odnosu na pripremu i izradu Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, za period 2019-2022", navodeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300