Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: Mina

Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama počela je po nalogu premijera Duška Markovića, pa su 7. februara izdati urbanističko-tehnički uslovi za taj objekat, saopšteno je danas iz Vlade.

Izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, pa će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije.

"Realizacija tog projekata ali i postupak prenošenja posmrtnih ostataka dinastije u Crnu Goru, doprinijeće ispravljanju istorijske nepravde koja je prije vijek učinjena dinastiji Petrović Njegoš", kaže se u saopštenju.

Na nedavnom sastanku sa princom Nikolom, Marković je istakao da je ispunjavanje obaveza prema potomcima dinastije Petrović Njegoš državno pitanje. Ocjena princa da Vlada ukazuje poštovanje porodici Petrović i istoriji Crne Gore dodatno podstiče na efikasnije ispunjavanje zakonskih obaveza prema dinastiji.

"Raduju najave princa Nikole Petrovića Njegoša o većem prisustvu i intenziviranju aktivnosti u Crnoj Gori i uvjereni smo da će se uz podršku Vlade afirmisati istorijske i tradicionalne vrijednosti koje baštini naša država", navedeno je u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300