10 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Društvo

Comments 0

Počela procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama

Izvor: Mina

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Procedura za izgradnju Zelenog dvorca u Bajicama počela je po nalogu premijera Duška Markovića, pa su 7. februara izdati urbanističko-tehnički uslovi za taj objekat, saopšteno je danas iz Vlade.

Izgradnja Zelenog dvorca na Bajicama je obaveza koja proizilazi iz Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, pa će se uz saglasnost princa Nikole Petrovića Njegoša u najkraćem roku pristupiti izradi projektne dokumentacije.

"Realizacija tog projekata ali i postupak prenošenja posmrtnih ostataka dinastije u Crnu Goru, doprinijeće ispravljanju istorijske nepravde koja je prije vijek učinjena dinastiji Petrović Njegoš", kaže se u saopštenju.

Na nedavnom sastanku sa princom Nikolom, Marković je istakao da je ispunjavanje obaveza prema potomcima dinastije Petrović Njegoš državno pitanje. Ocjena princa da Vlada ukazuje poštovanje porodici Petrović i istoriji Crne Gore dodatno podstiče na efikasnije ispunjavanje zakonskih obaveza prema dinastiji.

"Raduju najave princa Nikole Petrovića Njegoša o većem prisustvu i intenziviranju aktivnosti u Crnoj Gori i uvjereni smo da će se uz podršku Vlade afirmisati istorijske i tradicionalne vrijednosti koje baštini naša država", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR