15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novljani pišu peticiju protiv koncerta Ražnatovićke: Mimoza DA, Ceca NE

Društvo

Comments 8

Novljani pišu peticiju protiv koncerta Ražnatovićke: Mimoza DA, Ceca NE

Izvor: Radio Jadan

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Najavljeni koncert za kraj jubilarnog 50. Praznika mimoze srpske folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović podijelio je Novljane.

Dok jedni opravdavaju potez organizatora festivala i raduju se njenom dolasku, drugi negoduju smatrajući da nikako njeno ime ne treba vezavati za Praznik mimoze i ono što on znači punih pet decenija.

Tako je i peticiju “Mimoza DA, Ceca NE” iniciralo oko 30 Novljana.

Oni navode da se angažavovanjem ove folk pjevačice “pravosnažno osuđene i sa kriminalnim dosijeom, za svečani čin zatvaranja praznika čini nepopravljiva šteta ugledu Herceg Novog, tradiciji i značaju ovog festivala”.

“Mimoza kao cvijet ne uspijeva u drugim okolnim gradovima i njeno postojanje uz mnogo drugih posebnosti naš grad čini itekako jedinstvenim u ovom dijelu Mediterana. Tokom proteklih decenija u najprosperitetnijim vremenima kao i u turobnim periodima uvijek smo na dostojanstven način i uz baštinjenje tradicionalnih običaja kako gastronomskih, kulturoloških, pa tako i muzičkih, proslavljali ovaj divni praznik po kome smo prepoznati i van granica bivše Jugoslavije. Nepoštovanje i nepoznavanje sopstvene tradicije i njenih vrijednosti od strane pojedinaca uključenih u organizaciju ovog jubilarnog 50-tog festivala dovelo je do toga da jednu lokalnu feštu od međunarodnog značaja za sve nas, koja bi trebalo da bude jedan od glavnih brendova turističke punude Herceg Novog, pretvaraju u svojevrsno kulturološko i muzičko nasilje”, navodi se u peticiji.

Grupa građana ističe da je zgranuta samovoljom neodgovornog dijela opštinskog rukovodstva, koje nije u cjelosti sagledalo sve aspekte i koje nije uvažilo mišljenje i duh grada, te u naše ime i na ovaj način oskrnavilo sam jubilej.

“Tražimo da se ne mala finansijska sredstva odbiju od naših poreza i dadžbina koje plaćamo lokalnoj samoupravi, te iste iskoriste u humanitarne svrhe. Ovu peticiju pišemo ne samo radi nas samih već i da bi budućim generacijama koje će nastaviti da slave i organizuju ovaj festival ostavili pisani dokaz da je dovođenje Svetlane Cece Ražnatović bila odluka jednog neodgovornog dijela gradskog rukovodstva”, zaključuje se u tekstu.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

nikad robom

Palma dacic ceca rdos nidje coeka

Ksenija Fidanovic

Podržavam novljane. Jedna lepa manifestacija sa dugogodišnjom tradicijom. Mislim da Ceci tu nije mesto!

Bakica

@Šćepan ,slažem se sa Vama.Gdje se može potpisati peticija.Pozdrav za Necka i podrška.