13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Đukanović firmu na Kipru osnovao da preko nje bude partner u Meljinama

Društvo

Comments 4

Knežević: Đukanović firmu na Kipru osnovao da preko nje bude partner u Meljinama

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Duško Knežević, protiv kojeg se vode brojne istrage, reagovao je na izjave predsjednika Mila Đukanovića u emisiji Ukrštene riječi na Prvoj.

"Of šor firmu na Kipru Vagor investment limited, za koju je prvo negirao da je ima pa je suočen sa papirima priznao da je njegova, osnovao je sa ciljem da preko nje formalno postane suvlasnik bolnice Meljine i pripadajućeg zemljišnog kompleksa od 50.000 kvadrata.

Da bi sakrio tragove, kao formalni zastupnik firme upisana je druga osoba, a naš dogovor je bio da on i moje kompanije dijele zajednički udio 50:50, te da strateški partner bude Abu Dabi Capital Group sa svojim procentom vlasništva", kaže Knežević.

Poziva ga da kaže ko je osnovao firmu na Kipru.

"U partnerstvo sa Abu Dabi Capital Group sam ušao na njegov zahtjev jer su Arapi bili vlasnici Crownel Hospital u Londonu i namjeravali su da ulažu u zdravstveni turizam. Onda je 2008. došla ekonomska kriza, Arapi su prodali bolnicu u Londonu i izašli iz partnerstva u Meljinama, čemu je kumovalo i višegodišnje odugovlačenje sa donošenjem odluka na nivou lokalne samouprave, neophodnih za početak investicija. Arapi su kasnije to prebili investicijom u Atlas capital centru i naplatili izlazak iz Meljina ukupno oko 21 milion eura, sa kamatama", kaže Knežević.

Dodaje da je do jednog od prvih sukoba došlo kada je, kako tvrdi, nešto kasnije istjerao iz Crne Gore Džejmsa Vilsona, koji je bio direktor projekta Porto Novi.

"Vilson je htio da sa svojim partnerima kupi kompleks Meljine, u koji se već bio uselio kao zakupac Titove vile. Đukanović nije bio zadovoljan visinom ponuđene cijene pa je preko Azerbejdžanaca natjerao g. Vilsona da podnese ostavku i uspio da ga otjera iz Crne Gore", kaže Knežević.

Poručuje kako mu je Đukanović, kako kaže, nametnuo Budimira Šegrta kao direktora bolnice Meljine, kome je, dodaje, po njegovom nalogu platio školovanje u Londonu.

"Preko Šegrta je kontrolisao sve, a Šegrt je preko Glosarija i Montefarma zaduživao bolnicu i izvlačio pare, trošeći paralelno sa korporativne kartice ogromne sume. Njega je doveo u Meljine poslije propasti fabrike ljekova Laleta Sekulića. U Sekulićevom Habitfarmu je Đukanović, zajedno sa Vukašinom Marašem, takođe bio partner", kaže Knežević.

Kaže da je prostor u Atlas capital centru od 5000 kvadrata i 100 garažanih mjesta, prostor koji je pripao Atlas grupi poslije poravnanja sa Arapima, nakon njihovog izlaska iz projekta Meljine.

"Cilj mu je da nam otme imovinu kako bi prva familija kontrolisala ama baš sve u Crnoj Gori. Zato je i do detalja upoznat sa firmom Kaspia, koju je pomenuo desetak puta u toku emisije, kao i nepostojeću garanciju i namješteni sudski spor. U slučaju spora po ugovoru trebalo je da bude nadležna arbitraža u Londonu, ali je hobotnica preko Privrednog suda i Blaža Jovanića donijela odluku na štetu Atlas banke i ekspresno prebacila 15,2 miliona na Prvu banku", poručuje Knežević.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

dahna

Osnovao firmu na Kipru. O. K. Da li je to protivzakonito? Imao želju ili namjeru da se umiješa u Meljine. O. K. Da li je imati želju protivzakonito? Da li je aktivirao firmu i ostvario svoju namjeru? Nije. O. K. Da li je to protivzakonito? Nijedno nije nezakonito. Nije mi jasno zašto čovjeka zbog ov

Mne07

Svi ste vi zajedno stasali za prdekane,zajedno sa opozicijom.

Podgoricanin

Da je Milo htio da bude partner bio bi a ne bi tebe molio i ne bi se ti pitao vjeruj mi.