10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Predlozi za čelnike u službi Glavnog grada: Nova imena i rotacije

Društvo

Comments 0

Predlozi za čelnike u službi Glavnog grada: Nova imena i rotacije

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Pred odbornicima u Skupštini glavnog grada u ponedjeljak će se naći predlozi za naimenovanja čelnih ljudi gradske vlade, službi i preduzeća. Kako je i najavio gradonačelnik Ivan Vuković, do određenih organizacionih i kadrovskih promjena doći će sa ciljem što efikasnijeg funkcionisanja gradske uprave, piše Pobjeda.

Najbliži saradnici i zamjenici gradonačelnika su Slađana Vujačić i Časlav Vešović, menadžer Glavnog grada je Marjan Junčaj, dosadašnji odbornik DPS-a u gradskom parlamentu, a najuži gradonačelnikov tim zaokružuje Dragutin Đeković, koji će biti na čelu Službe za međunarodne odnose. Ta služba radiće na intenziviranju saradnje sa lokalnim samoupravama iz regiona i šire, kao i sa predstavnicima međunarodne zajednice u našoj zemlji, ali će se baviti i povlačenjem sredstava iz evropskih fondova koji su Crnoj Gori na raspolaganju, odnosno IPA projektima.

Biće realizovana i najavljena reorganizacija dva sekretarijata. Tako će dosadašnji Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj biće podijeljen na sekretarijate za komunalne poslove i za saobraćaj, a Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje, biće podijeljen na sekretarijate za socijalno staranje i za preduzetništvo. Na čelu Sekretarijata za komunalne poslove neće biti promjena jer će sekretar i dalje biti Marko Rakočević, dok će novi sekretarijat za saobraćaj voditi višegodišnja službenica Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Lazarela Kalezić.

Sekretar za socijalno staranje biće Ivan Terzić, a za preduzetništvo Kemal Grbović, dok će na čelu resora zaduženog za kulturu i sport biti Ana Medigović.

Sekretarijat za finansije i dalje će voditi Miomir Jakšić, za planiranje i uređenje prostora Oliver Marković, za lokalnu samoupravu Mišela Manojlović, a promjena neće biti ni na čelu Agencije za izgradnju i razvoj, koju će i dalje voditi Srđan Raičević.

U Upravi lokalnih prihoda direktor će ostati Milan Šupić, dok će Direkcije za imovinu i dalje voditi Mladen Ilić. Dosadašnji vršioci dužnosti direktora Službe za zajedničke poslove, Dejan Đukanović i Centra za informacioni sistem, Džemal Lekić, postaće direktori u punom kapacitetu.

Nekoliko rokada uslijediće na rukovodećim mjestima gradskih preduzeća. Tako će na čelu Čistoće, gdje je direktorka do sada bila Daca Popović, biti dosadašnji komandir Službe zaštite Andrija Čađenović.

Njega će u Službi zaštite zamijeniti aktuelni direktor Komunalne policije Goran Janković, dok će Daca Popović radni angažman nastaviti na čelu Zelenila. Dosadašnji načelnik Komunalne inspekcije Miloš Novović preći će na mjesto prvog čovjeka Komunalne policije, umjesto Gorana Jankovića.

Novog direktora dobiće i Vodovod i kanalizacija, kojim će rukovoditi dosadašnji vršilac te dužnosti Filip Makrid, a na čelu Pogrebnih usluga biće Srđan Miljanić.

Promjena neće biti na čelnim mjestima Agencije za stanovanje (Vlado Tomović), Komunalnih usluga (Radoica Popović), Tržnica i pijaca (Ranko Jovanović), Deponije (Arsenije Boljević), Parking servisa (Nusret Canović), Puteva (Violeta Klikovac), Sportskih objekata (Vojislav Marković), kao i Gradskog pozorišta (Nela Savković-Vukčević), KIC “Budo Tomović” (Snežana Burzan), Narodne biblioteke “Radosav Ljumovi攓 (Nebojša Burzanović), Muzeja i galerija (Sead Đokaj), Dječjeg saveza (Saša Milošević) i JU “Kakaricka gora” (Aleksandar Radinović).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR