9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Borićemo se za vrtić na novoj lokaciji i još ljepši park"

Društvo

Comments 4

"Borićemo se za vrtić na novoj lokaciji i još ljepši park"

Izvor: FOS

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Jedan od organizatora protesta protiv gradnje vrtića u dvorištu barske gimnazije Stefan Đukić kazao je za FOS da su zadovoljni odlukom premijera Duška Markovića da zatraži od Uprave javnih radova da raskine ugovor o gradnji vrtića u Baru, da uredi postojeću lokaciju, između ostalog, i zasađivanjem 90 čempresa. Dodaje da je to samo prvi korak u njihovoj borbi.

Marković: Raskinuti ugovor o gradnji vrtića u Baru, Vlada neće protiv volje građana

Komentarišući odluku Markovića, Đukić ističe da im je žao što je to moralo da dođe sa najvišeg nivoa.

"Žao nam je što nismo imali razumijevanje od nadležnog ministarstva ili od lokalnih vlasti, pa da svako u zavisnosti od svojih kapaciteta utiče na to", dodaje on.

Više puta je ponovio da se organizatori protesta nikada nisu borili protiv izgradnje vrtića, nego za vrtić na drugoj lokaciji.

"Tako da ćemo usmjeriti naše snage i na vraćanje ovog parka, ne u prvobitan položaj, nego da bude još ljepši nego što je bio, ako je to moguće, i naravno da se što prije nađe druga lokacija za vrtić. Uticaćemo na našu gradsku vlast da vidi koje je najbolje rješenje trenutno da se to uradi, da probaju ponovo da se bore za to na nekom drugom mjestu, da se naprave dva manja vrtića, to su već situacije za budućnost", kazao je aktivista iz Bara.

U izjavi za Fos ocijenio je i da je ovo pozitivan iskorak ne samo za Bar, već za cijelu Crnu Goru i za naše društvo u cjelini.

"Ovaj primjer pokazuje da možemo, da smo mnogo jači kada se ujedinimo, kada neutrališemo razlike i dogovorimo se oko zajedničkog cilja i borimo se isključivo za njega", zaključuje Đukić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

sicko

dps je faktor za zavadju naroda na toj osnovi opstaje toje najveci neprijatelj ove okupirane drzave,kad im dodje tijesno kad se uhvate u lazima i lopovluku onda sikcu ugrozena nezavisnost ,bezbijednost,srbovanje ,cetnikovanje,partizani ,hajduci ,komiti,uskoci i td

Marko

HOCEMO VRTIC U BARU, sad i odmah!!! Necemo da cekamo 5 do 10 godina za pocetak novog. Protesti protiv odluke da se ovaj vrtic ne gradi!!!! Svi na proteste! Nas je vise od ovih protiv!

Janko

Izrada planske i projektne dokumentacije, uz javne rasprave, traje dugo. Uz tender za gradnju, to je oko 4-5 godina da pocne gradnja na drugoj lokaciji. Mozda tada bude para, a mozda i tada par stotina ljudi bude ponovo zbog necega protestvovalo.