16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo prosvjete: Imali smo plemenitu namjeru, ali nećemo graditi vrtić na silu

Društvo

Comments 0

Ministarstvo prosvjete: Imali smo plemenitu namjeru, ali nećemo graditi vrtić na silu

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministarstvo prosvjete, kao uostalom i cjelokupna Vlada, imalo je plemenitu namjeru i obezbijedilo je 2,5 miliona eura za gradnju novog vrtića u Baru, kako bi na taj način stvorili najbolje uslove za barsku djecu, saopšteno je iz tog Ministarstva nakon odluke Vlade da obustavi gradnju vrtića u Baru. 

''No, nekako smo, posebno prethodnih dana, došli do tačke da se izgradnja tog vrtića počela predstavljati kao agresorski čin, što je besmisleno. Zato je i donešena odluka da ništa ne treba raditi na silu i pod kordonima policije, a posebno ne objekat poput vrtića'', stoji u saopštenju ministarstva. 

''Žao nam je što je propuštena velika prilika jer nije prepoznata najbolja namjera, a to je da se obezbijedi dodatni prostor za najmlađe u opštini koja spada u red onih sa najvećom prebukiranošću predškolskih ustanova'', poručuju iz Ministarstva prosvjete. 
 
Napominju da ovakva situacija treba da služi kao podsjetnik svima da građani ''na vrijeme moraju koristiti mehanizme učešća u odlučivanju, koji jesu bili dostupni, i da makar kad je riječ o temama koje se tiču naših najmlađih, ne smiju da dozvole politizaciju bilo koje vrste, kako se više nikad ne bi došlo u situaciju da se nakon 10 godina legitimnih i legalnih odluka državnih organa, one počnu problematizovati do ove mjere''.

Iz tog resora poručuju da će uprkos svemu, u narednom periodu biti do kraja posvećeni gradnji vrtića na novoj lokaciji u Baru.

“Ali će na žalost za to biti potrebno određeno vrijeme”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR