Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Vlada da preusmjeri novac za gradnju vrtića u Budvi"

Izvor: Foto: RTV Budva

Društvo

Comments 1

"Vlada da preusmjeri novac za gradnju vrtića u Budvi"

Izvor: RTV Budva

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Vlada Crne Gore  donijela je odluku da obustavi izgradnju vrtića u Baru. Takvu odluku javno je pozdravio potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković i predložio u ime budvanske opštine da se sredstva utroše za istu namjenu u tom gradu.

"Naime, već dvije godine bezuspješno Vladi Crne Gore kandidujemo projekat izgradnje vrtića u naselju Golubovina u Budvi. Kako u proteklom periodu nismo imali razumijevanja od strane Vlade, a činjenica je da je problem prebukiranosti vrtića veliki u opštini Budva, nadam se da će Vlada CG ovaj naš predlog uzeti u razmatranje", kazao je Marković za RTV Budva. 

Iako su, kako ističe Marković, problem donekle sanirali tokom prethodne godine tako što je Opština Budva Ministarstvu prosvjete i JPU „Ljubica V. Jovanović Maše“ donirala 700 kvadrata u TQ Centru čime su djeca dobila novi i adekvatan prostor, problem se, smatra on, može u potpunosti rješiti jedino izgradnjom novog vrtića.

"Takođe, želim da naglasim da je kompletna dokumentacija za gradnju kompletirana, da nema velikih prepreka za brzu realizaciju ovog izuzetno važnog projekta, kao i da je logično i prirodno da se novac uloži u opštinu sa primorja, koja se graniči sa Barom, ukoliko već nije moguće to realizovati u Baru. Finansijska situacija u opštini Budva je stabilna i povoljna, pa sam slobodan ponuditi i učešće Opštine u realizaciji projekta.Na kraju, želim da, ukoliko ima spremnosti, naglasim da zakonska procedura može biti vrlo brzo i efikasno zaokružena, tako da opština sa najvećim natalitetom u Crnoj Gori brzo može riješiti jedan veoma opterećujući problem za narednih nekoliko decenija", zaključio je Marković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

E vala bas bi trebalo,em je siromasna i nerazvijena opstina em je toliko patriotski nastrojena za razvoj istine istorije i svakog dobra Crnogorskog naroda i omladine .Dako bi iznjedrili kojeg novog Rakovica Beckovica Carevica Krapovica i slicne "patriote "