8 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ombudsman: Osuđujemo napade na zdravstvene radnike, nadležni da najoštrije kazne počinioce

Društvo

Comments 0

Ombudsman: Osuđujemo napade na zdravstvene radnike, nadležni da najoštrije kazne počinioce

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda osuđuje napade na zdravstvene radnike u Crnoj Gori i poziva nadležne da preduzmu sve mjere kako bi se oštrije sankcionisali počinioci i time uspješnije prevenirali slični događaji.

"Napadi na pripadnike jedne od najodgovorijih i najzahtjevnijih profesija u svakom društvu i vremenu, krajnje su neprihvatljivi i izražavamo ozbiljnu zabrinutost zbog sve češćih situacija u kojima se ugrožavaju fizički i psihički integritet ljekara i ostalog medicinksog osoblja na radnom mjestu", navodi se u saopštenju Ombudsmana.

Poručuje da je posljednji napad na medicinsku sestru u Podgorici pokazao koliko su ozbiljne i opasne ovakve pojave i opravdana bojazan da još nemamo adekvatan odgovor na ovu vrstu nasilja.

"Uz svo razumijevanje nezavidne pozicije pacijenata i zabrinutost njihovih porodica i prijatelja, apelujemo na građane da eventualno nezadovoljstvo pruženim zdravstvenim uslugama iskažu kroz pritužbe i druge forme žalbi nadležnim subjektima, uključujući i instituciju Ombudsmana. Ovom prilikom pozivamo i zaštitnike prava pacijenata i menadžment zdravstvenih ustanova da na prigovore građana reaguju blagovremeno i odgovorno, a da za utvrđene propuste do kraja sprovedu procedure utvrđivanja odgovornosti i druge raspoložive mjere", poručuje Zaštitnik ljudskih prava i sloboda. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR