Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

HELP donira opremu za ZIKS, a sprovodiće i obuku zatvorenika

| Postavio/la: Gordana Đuračić

HELP donira opremu za ZIKS, a sprovodiće i obuku zatvorenika

Organizacija HELP obezbijediće dodatnu opremu za zatvorsku kuhinju, za pokretanje proizvodnje betonskih blokova, zatim traktore, a sprovodiće i obuke zatvorenika za poslove kuvara, kao i za plasteničku proizvodnju. To podrazumijeva Memorandum koji je poptisao direktor Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Milan Tomić sa predstavnikom HELP-a Klausom Mockom.

"Finansijska sredstva za realizaciju projektnih aktivnosti iznose 30.000 eura i obezbijeđena su od strane njemačkog Ministarstva vanjskih poslova, preko Pakta za Stabilnost za jugoistočnu Evropu, u iznosu od 15.000 eura, dok su preostala sredstva, opredijeljena iz budžetskih sredstava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija za 2019. godine.

Napominjemo da je u poslednjem kvartalu 2018. sa HELP-om realizovan projekat koji se odnosio na rekonstrukciju poljoprivrednog objekta za 1700 koka nosilja i njegovo opremanje hranilicama i pojilicama. Takođe, tim projektom obuhvaćena je i podrška stolarskoj i mašinbravarskoj radionici kroz nabavku opreme, alata i mašina, a sve u cilju poboljšanja uslova rada zatvorenika u ovim radionicama kao i stvaranja mogućnosti za dodatne aktivnosti", navodi se u saopštenju ZIKS-a.

Ostavi komentar

0/300