16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konkurs za učenike "Evropo, čujemo li se?"

Društvo

Comments 0

Konkurs za učenike "Evropo, čujemo li se?"

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Generalni sekretarijat Vlade raspisao je konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Dana Evrope pod nazivom „Evropo, čujemo li se?“, koji će biti otvoren od danas do 23. aprila.

Kako je saopšteno, o nagradama će odlučivati stručni žiri, a pobjednici će biti proglašeni i nagrade uručene u okviru programa obilježavanja Dana Evrope.

„Zainteresovanim osnovcima i srednjoškolcima se na ovaj način pruža mogućnost da, na način koji je njima najprijemčiviji, pokažu šta njihovi vršnjaci u Evropi treba da znaju o Crnoj Gori, koju poruku im možemo poslati i koje je mjesto Crne Gore u Evropi“, kaže se u saopštenju.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade su saopštili da su učenici slobodni da izaberu način na koji žele da se izraze, bilo kroz likovni ili vajarski rad, literarni rad, pjesmu, kompoziciju, video, fotografiju, animaciju, vizual ili neku sličnu umjetničku formu.

Autori šest najboljih radova, po tri u kategorijama osnovci i srednjoškolci, biće nagrađeni laptopom, tabletom i pametnim satom.

Pojasnili su da je radove potrebno dostaviti do 23. aprila, sa naznakom: Za konkurs Generalnog sekretarijata Vlade povodom obilježavanja Dana Evrope na e-mail: [email protected] ili na adresu Generalni sekretarijat Vlade, Bulevar Revolucije broj 15, 81 000 Podgorica.

Uz rad je neophodno dostaviti i osnovne podatke o autoru- ime, prezime, razred, školu i mjesto.

Konkurs se realizuje u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2019-2022, u okviru projekta EU4ME, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR