9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo kulture: Nova M da odgodi odluku kako dio javnosti ne bi bio oštećen

Društvo

Comments 0

Ministarstvo kulture: Nova M da odgodi odluku kako dio javnosti ne bi bio oštećen

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Ministarstvo kulture apelovalo je na TV Nova M da odgodi izvršenje odluke o uskraćivanju prava Mtelu i Crnogorskom Telekomu na distribuciju tog kanala na određeno vrijeme, kako značajan dio javnosti ne bi bio oštećen otežavanjem praćenja utakmica crnogorske reprezentacije, koje se održavaju krajem ove i početkom naredne sedmice.

“Ministarstvo kulture je obaviješteno od strane operatora Mtel da im je komercijalni emiter TV Nova M ponudio nove, značajno nepovoljnije, komercijalne uslove za emitovanje ovog TV kanala na teritoriji Crne Gore, kao i da im je dat nerazumno kratak i ultimativni rok za odgovor, koji će oni da odbiju. Kao posljedica takvog ultimatuma Mtel i Extra Tv, od danas su iz svoje ponude isključili distribuciju kanala TV Nova M”, saopšteno je iz Ministarstva kulture. 

Ne sporeći, kako ističu, pravo poslovnih subjekata da ugovaraju uslove i eventualne naknade za korišćenje svojih usluga, Ministarstvo kulture smatra da je trenutak za donošenje ovakvih poslovnih odluka izuzetno nepovoljan za crnogorsku javnost.

“Imajući u vidu da TV Nova M ima ekskluzivno pravo prenosa utakmica kvalifikacije za Evropsko prvenstvo isključenjem ove televizije značajan dio stanovništva biće uskraćen za mogućnost praćenja prenosa utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije”, ukazuju u Ministarstvu.

U Ministarstvu kulture ne dovode u pitanje očekivanje da će regulatorno tijelo reagovati u okviru svojih zakonom ustanovljenih nadležnosti.

“Pozivamo i ostale involvirane subjekte da u novonastalim okolnostima prepoznaju i uvaže interes javnosti, te da pri donošenju svojih legitimnih poslovnih odluka ne zanemare očekivanja šire društvene zajednice za iskazivanjem odgovarajuće društvene odgovornosti prema okruženju u kojem posluju”, poručuju iz Ministarstva kulture.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR