9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Organizatori protesta "Odupri se" nemaju stav povodom presude Karadžiću

Društvo

Comments 9

Organizatori protesta "Odupri se" nemaju stav povodom presude Karadžiću

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber
Saopštili našem portalu.

Organizatori protesta "Odupri se-97 000", nemaju stav povodom današnje presude Radovanu Karadžiću, kojom je on osuđen na doživotnu robiju zbog najtežih ratnih zločina na prostoru BiH.

Na pitanje našeg portala da prokomentarišu presudu Karadžiću, kratko su odgovorili da komentar nemaju.

"Komentar na presudu međunarodnog suda prema osobi koja nije ni državljanin Crne Gore, naravno da nemamo, i blago smo iznenađeni ovim pitanjem, pa se nadamo da ste ga slučajno poslali nama. Svakako i ta slučajnost može imati pozitivan ishod, tako što će se čitaoci Vašeg portala konačno upoznati sa informacijama koje su od suštinske važnosti za sve građane Crne Gore", navode u odgovoru.

Umjesto komentara na presudu, poslali su nam već poznate zahtjeve za ostavkama, koje je naš portal ranije objavljivao.

"Zahtijevamo da Savjet i Generalni direktor Radio televizije Crne Gore podnesu neopozive ostavke.

Zahtijevamo da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić podnesu neopozive ostavke.

Zahtijevamo ostavku predsjednika Vlade Duška Markovića.

Zahtijevamo ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića", navode u odgovorima.

Podsjetimo, Radovan Karadžić je danas osuđen na doživotnu robiju, za genocid počinjen u Srebrenici i druge brojne ratne zločine u Bosni i Hercegovini, uključujući opsadu Sarajeva. U prvostepenom postupku pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju osuđen je na 40 godina zatvora, a kazna je sada preinačena u doživotnu.

Presudu, koja je bila vijest dana u regionu, komentarisali su brojne javne ličnosti, političari, predstavnici NVO sektora u državama regiona, razni stručnjaci iz oblasti ljudskih prava.

Komentarisao je i Sergej Trifunović, lider Pokreta slobodnih građana u Srbiji.

On je pozdravio presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu, navodeći da adekvatno sankcionisanje odgovornih za ratne zločine značajno doprinosi pomirenju, i da se osudama odgovornih pojedinaca skida teret krivice sa naroda i otvara prostor za normalan suživot na Balkanu.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Mario

Simpatični moji botovi pa zar ne bi bilo interesantnije da saznamo šta vaš šef Milo kaže na ovu presudu, ali iskreno? ;) Ipak se on lizao sa njim devedesetih, davao mu nagrade i priznanja a u isto vrijeme proganjao nesretnike iz Bosne i slao istom tom Karadžiću na slanje.

Djuro Vučinić

Sprdaju se sa pitanjem i ubrajaju ga u manje važno, nije " suštinkso"...a hoće da im se preda vlast u CG,a nemaju stav za najveći genocid učinjen nakon II Sv Rata. Fino je što ste se konačno legitimisali.

Irishman

Nista novo,za mene je zabrinjavajuce sto su se neki bivsi liberali udruzili sa velikosrbima,to je fenomen koji se definitivno jednom mora objasnit,razumijem da nece zivi sa dps-om ali brate koje zajednicke tacke imas sa mandicem i danilovicem??