12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stručnjaci prave individualni plan rada sa maloljetnicima iz Berana

Izvor: Foto: Pobjeda

Društvo

Comments 0

Stručnjaci prave individualni plan rada sa maloljetnicima iz Berana

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Individualni planovi za resocijalizaciju tri dječaka iz Berana, koji su sa još dvojicom drugova koji su na slobodi, mjesecima, kako se sumnja, zlostavljali dvanaestogodišnju sugrađanku, danas bi trebalo da budu gotovi – saopšteno je Pobjedi u Centru „Ljubović“ u Podgorici gdje su oni, po nalogu suda, privremeno smješteni.

Direktorica ove specijalne ustanove za maloljetnike sa problemima u ponašanju Mirjana Đurić objasnila je da postoje određeni zakonski rokovi koji predviđaju vrijeme kada ovi planovi treba da budu izrađeni, odnosno da je rok sedam dana od prijema.

''Vjerovatno će oni već danas biti gotovi. Dječaci su od prijema u našu ustanovu pod posebnim režimom'' – naglasila je Đurić.

Individualni planovi za tri dječaka koji su od nedjelje 17. marta u Centru „Ljubović“, nakon što je objavljeno da su sa još dva dječaka, koji imaju manje od 14 godina, više mjeseci brutalno zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu s kojom su išli u istu školu, biće izrađeni u saradnji sa Centrom za socijalni rad Berane.

Dječaci su djevojčicu, kako se sumnja, seksualno zlostavljali i onda je ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom. Na teret im je stavljeno krivično djelo „obljuba sa djetetom“, jednom od njih još i krivična djela „nedozvoljene polne radnje“ i „ucjena“, a drugom i „dječija pornografija“.

Direktor beranske osnovne škole koju petorica dječaka i zlostavljana dvanaestogodišnja djevojčica pohađaju potvrdio je za naše novine u srijedu da će dvojica – koji imaju manje od 14 godina i prema Zakonu o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku ne mogu biti krivično odgovorna – biti ispisana iz te vaspitno-obrazovne ustanove.

Poručio je i da ne bi bilo dobro ni da trojica ostalih dječaka nastave školovanje u ovoj ustanovi. Kazao je i da imaju pripremljen plan djelovanja za povratak djevojčice u školu. Istragu u ovom slučaju vodi Više tužilaštvo u Bijelom Polju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR