11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ispovijest mladića koji je pretučen u Sutomoru: Uništio mi je život, kazna je mala

Društvo

Comments 0

Ispovijest mladića koji je pretučen u Sutomoru: Uništio mi je život, kazna je mala

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Mladić iz Rume Stefan Novoselac, koga je u avgustu prošle godine u Sutomoru pretukao Petar Vojvodić (20) kaže da je nezadovoljan kaznom od dvije i po godine zatvora, na koliko je Vojvodić osuđen.
 
“Nijesam zadovoljan presudom. Taj mladić je dobio dvije i po godine zatvora, a upropastio mi je život. To je mala kazna. Za mene je to bio pokušaj ubistva, jer malo je falilo da se ne probudim iz kome u koju me je on uveo”, počinje svoju ispovijest Stefan Novoselac (20) iz Rume, koga je 23. avgusta 2018 u Sutomoru u Crnoj Gori, dok je sa drugovima bio na ljetovanju, pretukao Baranin Petar Vojvodić (20).

Vojvodić je u petak pred Osnovnim sudom u Baru osuđen na 30 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda Novoselcu i njegovom drugu Dejanu Grujičiću.

Teško povrijeđeni Stefan odlučio je da ispriča, kroz šta je sve prošao za ovih sedam mjeseci i kako mu se život u sekundi promijenio iz korjena, iako ničim nije izazvao Vojvodića, piše Kurir.

“Tog mladića nijesam sreo od napada, a kada bismo se negdje sreli pitao bih ga da li je srećan, da li mu je drago što je nekog svojih godina, ni krivog ni dužnog, batinama upropastio i napravio invalidom. Pitao bih ga da li mu je srce bilo puno kada je čuo da sam u komi i da ljekari ne vjeruju da ću preživjeti. Kako sam čuo, ovo nije bilo prvo nasilje koje je počinio, a ja ga nisam ni popreko pogledao, jer nisam takav čovjek”, kaže Stefan koji je u komi bio puna dva mjeseca.

Pošto se probudio, Novoselac je, kako priča, bio kao beba i sve je morao da uči iz početka.

“Kada sam se probudio iz kome, doživio sam šok. Shvatio sam da ne mogu da govorim, da ne mogu da ustanem, da ne mogu da pijem vodu i da jedem, da ne mogu da hodam. Sve sam to morao ponovo da naučim, a prije tragedije sam trenirao košarku, džudo, boks i pikado i osvajao sam medalje”, kaže Stefan.

Mladić navodi da mu je u oporavku najviše pomogla podrška porodice i prijatelja, ali i upornost. Ipak, njegov oporavak je veoma težak, osim što otežano govori, otežano se i kreće.

Nikola Novoselac, Stefanov otac, tvrdi da porodica osuđenog Baranina nije uplatila novac za liječenje.

 “Ništa nijesmo dobili, nijedan dogovor koji smo sklopili nijesu ispoštovali”, kaže Nikola i dodaje da je čitava porodica nezadovoljna presudom, s obzirom na to da su pet mjeseci živjeli u neizvesnosti, ne znajući da li će Stefan uopšte preživjeti.

“Ljekari su nam to 23. avgusta rekli da su šanse da se Stefan probudi iz kome nikakve. Imao je potres i oštećenje mozga. Kada se poslije dva mjeseca probudio, rekli su da nema šanse da progovori, a kada je progovorio, prognozirali su da će biti kao biljka. Gledali smo ga u bolnici kako propada. Zbog svega toga kazna je sramotna”, zaključio je Nikola.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR