16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković poručuje MCP: Vlada će se držati zakona i radiće po zakonu

Izvor: Twiter: Vlada Crne Gore

Društvo

Comments 3

Marković poručuje MCP: Vlada će se držati zakona i radiće po zakonu

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Premijer Duško Marković komentarisao je situaciju sa krstionicom u Tivtu rekavši da zakon jednako važi za sve.

"Kao što bilo koji građanin ne može da radi suprotno zakonu i predviđenoj proceduri, to ne može da radi niko u ovoj zemlji pa ni crkva. To je moj stav, Vlada će se držati zakona i radiće po zakonu, koji je jedan i za predsjednika Vlade Duška Markovića i za sve", zaključio je Marković.

On je to kazao na današnjem uručenju ključeva stanova koji su dodijeljeni zdravstvenim radnicima u Podgorici.

Upitan da prokomentariše da li je prihvatljiv prijedlog Sretena Radonjića iz ASK da pojedini podaci iz imovinskih kartona javnih funkcionera budu poznati samo ASK, i da se dostavljaju samo na zahtjev tužilaštva, parlamenta ili kome već budu potrebni, Marković je kazao da je to pitanje skupštine.

"Ako se steknu uslovi da zakon treba mijenjati u smislu zaštite ličnih podataka građana, parlament će o tome odlučiti. Ja sam za to da se ličnim podacima građana ne smije manipulisati. Što se mene tiče moji su podaci svi dostupni i znate više o njima nego ja sam", kazao je Marković.

Na pitanje zašto je Vlada dodijelila stanove po mnogo povoljnim cijenama javnim funkcionerima koji imaju riješeno stambeno pitanje, Marković je odgovorio da je to dio negativne kampanje protiv Vladinih akcija i politika.

“Ti funkcioneri su zaposleni u državnoj administraciji, rade veoma odogovrne posleve i imaju pravo da rješavaju stambena pitanja. Ne mislite valjda da je predsjednik vlade, države i parlamenta dobio stan na takav način”, rekao je Marković.

Kako je naveo, za dvije godine od kada je na čelu Vlade, kredite po povoljnim uslovima dobilo je svega 20 funkcionera.

“Ne zaboravite da je za ove dvije godine više od 185 policijskih službenika, 180 zaposlenih u zdravstvu dobilo stanove sa pravom otkupa po povlašćenim cijenama. Vidimo da je danas 97 službenika u sistemu zdravstva dobilo stanove po povoljnim uslovima”, dodao je Marković. 

On je ponovio da je sve dio negativne kampanje, oponiranja svakom uspjehu i naporu Vlade i dobrim politikama.

“Navikao sam na to. Žao mi je što mediji to ne sagledavaju na drugačiji način, nekritički i objektivo. Dužni smo da trpimo taj nekritički pristup, ali je važno da svakoga dana radimo za dobro onih kojima su ovi stanovi potrebni po najnižim cijenama i najpovoljnijim uslovima”, rekao je Marković.

On je kazao da će uskoro biti završena zgrada za oko 500 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vojsci.

“O tome treba da pričate, tim politikama da date prostor, a ne špekulacijama za 20 funkcionera koji su na sličan način dobili stanove. Ne vidim tu ništa loše, nego uspjeh ove politike i stojim iza nje i njenih rezutata”, rekao je Marković.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

ja

još kad bi se drzava držala toga!

Šćepan

Svako popuštanje SPC ne rješava problem, niti se pravi bilo kakvo zbližavanje, već im se samo prepušta teritorija i daje snaga za dalje. Ukoliko gospoda iz Vlade sumnjaju da je drugačije, imaće veliki problem. Ponekad je dobro gledati emisije o životinjama. Hijena je sjajan primjer. Samo čeka da pokleknete iz bilo kog razloga. Volimo te Crna Goro!