8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na sezonskim poslovima već zaposleno 2,3 hiljade ljudi

Izvor: Foto:zavod za zapošljavanje

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Na sezonskim poslovima već zaposleno 2,3 hiljade ljudi

Izvor: mina biznis

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Na sezonskim poslovima se od početka godine iz Podgorice zaposlilo 495 domaćih radnika, a iz cijele Crne Gore 2,3 hiljade, saopštio je direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG), Suljo Mustafić.

“Ambicija Zavoda je da ovog ljeta taj broj i iz Podgorice i iz cijele Crne Gore bude značajno veći. Vjerujem da ćemo premašiti plan i posredovati u zapošljavanju za 11 hiljada sezonaca”, rekao je Mustafić na mini sajmu zapošljavanja za nezaposlene koji žele posao u sezoni, koji je održan u zgradi Skupštine Glavnog grada.

Mustafić je kazao da se na evidenciji nezaposlenih u Područnoj jedinici Podgorica, za opštine Kolašin, Cetinje, Danilovgrad, Golubovci i Tuzi, nalazi 10,28 hiljada ljudi.

Stopa registrovane nezaposlenosti iznosi 11,15 odsto i znatno je niža od državnog prosjeka.

“Svake godine preko hiljadu Pogoričana, sa Biroa rada, đaka i studenata, nađu sezonski posao na primorju”, dodao je Mustafić.

Prema njegovim riječima, upravo sezonsko zapošljavanje je prilika da se poveća zaposlenost u svim opštinama u državi.

“Zato i danas, iz Podgorice, vas koji posao nudite ali i vas koji ga tražite, još jednom pozivam da iskoristite šansu. Učinimo zajedno sve da domaći radnici, oni sa evidencije nezaposlenih, ali i mladi ljudi, đaci i studenti, u najvećem mogućem obimu učestvuju u izgradnji i prezentaciji naše države kao turističke destinacije”, poručio je Mustafić.

Podgorica je danas, nakon Berana, Bijelog Polja, Pljevalja i Nikšića, na jednom mjestu objedinila nezaposlene koji žele posao u sezoni i brojne privrednike iz primorskog regiona, ali i lokalne poslodavce koji imaju upražnjena radna mjesta.

Zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović je saopštio da je obaveza svih u sistemu državne i lokalne uprave da daju snažan doprinos zapošljavanju domaće radne snage.

“Smatram da je u tom dijelu Glavni grad dobar partner državnim organima i kada je u pitanju kreiranje podsticajnih uslova za bavljenje biznisom, koji za posljedicu imaju veću zaposlenost, ali i kada je riječ o realizaciji kapitalnih projekata i investicija”, dodao je Vešović.

On je podsjetio da Glavni grad realizuje projekte vrijedne 200 miliona EUR, koji će generisati brojna radna mjesta.

“Nadam se da će naši sugrađani iskoristiti i priliku da steknu nova znanja i vještine i da će uspjeti da pronadju zaposlenja u ugostiteljstvu, turizmu, građevinarstu i ostalim privrednim granama u okviru kojih postoji veliki potencijal za nova radna mjesta”, poručio je Vešović.

Mini sajam u Podgorici organizovali su Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore i ZZZCG, u saradnji sa Glavnim gradom, u okviru javne kampanje države Zaposlimo domaće – da Crna Gora radi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR