8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U NP Skadarsko jezero održana edukativna radionica o ribolovnom zabranu

Izvor: Foto: NPCG

Društvo

Tag Gallery
Comments 1

U NP Skadarsko jezero održana edukativna radionica o ribolovnom zabranu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

U sklopu Kampanje „Stop krivolovu“, a u cilju informisanja i podizanja svijesti školske populacije o značaju Ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero, Služba za promociju, edukaciju i turizam, organizovala je prvu u nizu predviđenih tematskih radionica na temu „Ribolovni zabran u nacionalnom parku Skadarsko jezero”, saopšteno je iz Nacionalnih parkova. 

Tematska radionica je održana danas u Centru za posjetioce na Vranjini.

U radionici su učestvovali učenici tri osnovne škole: OŠ „Zarija Vujošević“ - Mataguži, OŠ „Vladika Danilo“ - Gornja Zeta i OŠ „Milan Vukotić“ - Golubovci.

"U prvom dijelu radionice učenici su imali priliku da obiđu Centar za posjetioce na Vranjini, da se kroz prezentaciju na temu ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero upoznaju sa trajanjem i važnošću ribolovnog zabrana, kao i sa interesantnim vrstama riba. U drugom, kreativnom dijelu radionice, učenici su izveli dva interesantna performansa i napravili panoe sa ekološkim porukama na temu ribolovnog zabrana. Radionici je prisustvovao i nadzornik Službe zaštite koji je upoznao djecu o poslovima nadzornika tokom Ribolovnog zabrana, te odgovorio na njihova brojna pitanja.

Ostale radionice na temu ribolovnog zabrana biće realizovane kroz posjetu u nekoliko osnovnih škola koje gravitiraju na prostoru nacionalnog parka Skadarsko jezero", navedeno je u saopštenju. 

Foto: NPCG
Foto: NPCG

Učenici osnovnih škola koji su učestvovali u edukativnoj radionici uputili su poruku „Vjetar nosi naš glas: Krivolovci, Jezero čuvajte za nas!”

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR