Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

COK, MORT i UNDP potpisuju Sporazum o saradnji

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina

COK, MORT i UNDP potpisuju Sporazum o saradnji Ilustracija

Crnogorski olimpijski komitet, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i UNDP, povodom obilježavanja Dana planete zemlje, potpisaće sjutra Sporazum o saradnji povodom realizacije programa zelenih Igara malih zemalja Evrope, čiji je Crna Gora domaćin od 27. maja do 1. juna.

Iz UNDP-a su naveli da se Dan planete Zemlje obilježava ekološkim akcijama širom Crne Gore, a ove godine akcenat je na klimatskim promjenama i živom svijetu.

„Igre malih zemalja Evrope – Crna Gora 2019 su zelene i održavaju se uz podršku UNDP koji je izradio Priručnik za organizaciju zelenih/održivih sportskih događaja“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, više od pet hiljada ljudi iz cijelog svijeta prijavilo se da učestvuje kao jedan od 450 volontera, koliko će ih biti angažovano na igrama.

„Najveće takmičenje koje će Crna Gora u svojoj novijoj istoriji organizovati, ugostiće takmičare iz osam evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika. Tako će Crnu Goru posjetiti sportisti iz Lihtenštajna, Kipra, Islanda, Monaka, Luksemburga, Andore, Malte i San Marina“, dodaje se u saopštenju.

Iz UNDP-a su kazali da je nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji planirana sadnja ispred Sportskog centra Morača u Podgorici, uz učešće gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i zvaničnika UNDP-a, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

„Sadnja drveća organizovana je istovremeno i u Budvi, Tivtu i na Cetinju u prisustvu gradonačelnika i predstavnika organizatora Igara malih zemalja Evrope - Crna Gora 2019“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300