12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisani ugovori sa izvođačima javnih radova

Društvo

Comments 0

Potpisani ugovori sa izvođačima javnih radova

Izvor: Mina

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Direktor Zavoda za zapošljavanja Crne Gore (ZZZ) Suljo Mustafić i predstavnici 98 izvođača radova, potpisali su danas ugovore na osnovu kojih će na određeno vrijeme posao dobiti 529 nezaposlenih osoba, od kojih je 60 odsto iz grupe teže zapošljivih.

Iz ZZZ saopšteno je da će nezaposleni posao dobiti kroz javne radove ”Njega starih lica”, “Personalni asistent” i ostale programe, na određeno vrijeme do četiri mjeseca.

Mustafić je nakon potpisivanja ugovora rekao, da je priliku da radi dobilo najmanje 60 odsto osoba iz grupe teže zapošljivih, oni koji traže zaposlenje duže od godinu, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice ili lica sa invaliditetom i pripadnici romske i egipćanske populacije ili stariji od 50 godina.

On je objasnio da je odlukom Upravnog odbora Zavoda, za te programe opredijeljeno 680 hiljada EUR.

Mustafić je kazao da je jedan od prioriteta u radu Zavoda za zapošljavanje, uključivanje teže zapošljivih lica, kroz programe aktivne politike zapošljavanja, u svijet rada.

"Nezaposleni, kroz javne radove, dobijaju priliku da tokom godine obezbijede sebi prihode. Osim toga za najveći broj njih je ovo šansa za socijalnu i radnu integraciju, ali i za unaprijeđenje radnih sposobnosti", kazao je Mustafić.

On je ocijenio da su javni radovi jedna od najpopularnijih mjera aktivne politke zapošljavanja koju sprovodi Zavod.

"Kao programi od opšteg, javnog interesa, oni su šansa za posao i sticanje novih iskustava, pri čemu nezaposleni ostvaruju i određenu korist za cjelokupnu društvenu zajednicu jer se javni radovi uvijek izvode u cilju poboljšanja životnih uslova u lokalnim zajednicama", rekao je Mustafić

On je dodao da je to i primjer da država vodi računa i da se trudi se da aktivnim mjerama poboljša zapošljavanje.

Iz ZZZ navode da je Vlada ove godine, za realizaciju programa aktivne politike zapošljavanja, usmjerila tri miliona EUR, što je značajno manje u odnosu na prošlu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR