13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Korina Animals: Opet pucano na živog kokota u Perastu

Društvo

Tag VideoTag Gallery
Comments 2

Korina Animals: Opet pucano na živog kokota u Perastu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U Opštini Kotor, tačnije u Perastu, održana je manifestacija ''Gađanje kokota'' u kojoj se takmičari sa obale nadmeću u tome ko će prvi uz pomoć vatrenog oružja usmrtiti životinju koja se nalazi na malom plutajućem splavu udaljenom nekoliko stotina metara, naveli su udruženja Korina Animals.

''U momentu smrti, zatresao je krilima što je odagnalo sumnju gledaocima sa obale da je u pitanju maketa, kako je bilo najavljeno od strane Uprave za veterinu (veterinarske inspekcije). Ova aktivnost krši više zakonskih normi, pogotovo od donošenja Zakona o zaštiti dobrobiti životinja 2008''- navode u saopštenju.

Kako dodaju, ta organizacija je prvi put čula za ovaj događaj prošle godine i od tada, kako kažu, ''vode borbu sa vjetrenjačama za adekvatno procesuiranje svega što treba da se procesuira, zbog ogromne nezainteresovanosti i neefikasnosti nadležnih organa.''

''Ovo je jedanaesta godina da se krše Krivični zakonik i Zakon o zaštiti dobrobiti životinja bez ikakvih posledica. Iako je veterinarska inspekcija koja djeluje pod nadležnošću Uprave za veterinu dostavila organizatorima rješenje o zabrani korišćenja žive životinje, i obavila nekoliko razgovora uživo sa njima, oni nisu uzeli za ozbiljno sve što je došlo iz te institucije''-navode iz organizacije.

 

Ipak, mi nećemo odustati, makar bili jedini koji se zalažu za poštovanje prava i pravde.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Boka Bokeljima

Koliko dobijate para da rusite nase stare obicaje? Bavite se nehumanim farmama i njih tuzite, a nas ostavite vise na mir!!!

Nike

Bizarno! Ni jedna životinja ne ubija iz obijest i, već samo za opstanak.Zašto nije mogao biti glineni kokot? Ma muka mi je od ljudi svaki dan veća...