Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SI: UCG da ne zabranjuje predrokove studentima koji su korisnici programa WAT i koji rade sezonski

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

SI: UCG da ne zabranjuje predrokove studentima koji su korisnici programa WAT i koji rade sezonski

Iz Studentske inicijative apelovali su na UCG da ne zabranjuje predrokove studentima kojima su potrebni zbog rada u inostranstvu i  sezonskih poslova.

Kako navode u saopštenju, do sada je bila praksa da profesori omogućavaju studentima predrokove završnih ispita kako bi mogli da rade u inostranstvu preko WAT programa, ali i sezonski  u Crnoj Gori.

''UCG pozivajući se na Statut  uputio je dopis jedinicama da zabrane predrokove i time onemoguće mnogim studentima da polažu ispite i ujedno učestvuju u programima WAT. Da stvar bude još gora dopis upravo stiže u periodu kada se i realizuju predrokovi''-naveli su iz SI.

Napominju UCG da Statut treba da se prilagodi potrebama studenata i da što prije povuku odluku o zabrani i omoguće studentima da nesmetano polažu i rade.

''Od WAT i sezonskih poslova nemaju korist samo studenti  već  i država koja ostvaruje priliv novca iz inostranstva kao i budzet koji se puni oporezivanjem.  Napominjemo da predrokovi ne utiču na kvalitet obrazovanja i ocjenjivanja već samo pružaju šansu studentima da studiraju i rade. Profesore, kao i sve fakultetske jedinice pozivamo da nastave sa dosadašnjom praksom.  Očekujemo i od SPUCG koji se deklarativno zalaže za prava studenata i njihov položaj  te da osude zabranu UCG i iskoriste pravo glasa u Upravnom odboru UCG  kako bi što prije riješili ovaj problem''*- navode u saopštenju.

Kako zaključuju, u slučaju ne postupanja po apelu i zahtjevu ''pozivamo kolege da dignu glas i izbore se za svoja prava i interese.''

''UCG je tu zbog nas, a nismo mi tu zbog njega''-zaključili su.

 

Ostavi komentar

0/300