14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarka Damjanović specijalna gošća CMBEBIH 2019 konferencije

Izvor: Foto: Ministarstvo nauke

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Ministarka Damjanović specijalna gošća CMBEBIH 2019 konferencije

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Ministarka nauke Sanja Damjanović, boravi danas u Banja Luci, gdje učestvuje u svojstvu specijalne gošće na Trećoj Međunarodnoj konferenciji o mediciskom i biološkom inženjeringu – CMBEBIH 2019.

CMBEBIH je najveća i najznačajnija konferencija u ovoj oblasti u Jugoistočnoj Evropi, koja je ove godine okupila preko 500 učesnika iz 45 zemalja svijeta.

Konferenciju su podržale sve eminentne međunarodne organizacije iz oblasti, poput Evropske alijanse za medicinski i biološki inženjering i Međunarodne federacije za medicinski i biološki inženjering. Takođe, konferencija je okupila i privrednike, u vidu tzv. Biznis foruma, a poseban fokus je i na mladim ljudima, tako da sastavni dio konferencije čini i Kongres studenata.

Medicinski i biološki inženjering je brzorastuće polje razvoja i cilj konferencije je omogućavanje platforme za razmjenu informacija i inovativnih ideja sa ambicijom da utiče na budući razvoj i kreiranje zajedničke vizije.

Ministarka Damjanović je u uvodnom dijelu predstavila regionalni projekat uspostavljanja Međunarodnog instituta za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope.

Ona je istakla benefite učešća u SEEIIST projektu u smislu biomedicinskih istraživanja, liječenja pacijenata, izgradnje i jačanja kapaciteta, podsticanja tehnološkog transfera i uključivanja lokalne privrede, digitalizacije i razvoja alternativnih izvora energije. Ukazujući na veliki napredak SEEIIST projekta, kako na političkoj tako i na naučnoj sceni. 

Ministarka je posebno istakla značaj političke podrške na najvišem nivou u ovom trenutku, a kroz potpisivanje Memoranduma o okviru saradnje.

Domaćini i suorganizatori konferencije su direktor Verlab-a i predsjednik Udruženja medicinskog i biološkog inženjeringa Bosne i Hercegovine, Almir Banjević, i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, Ranko Škrbić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR