7 °

max 12 ° / min 3 °

Petak

28.02.

12° / 3°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 11°

Četvrtak

05.03.

14° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nuhodžić: Saradnjom podstičemo razvojne projekte i unaprjeđujemo sistem zaštite i spašavanja

Društvo

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nuhodžić: Saradnjom podstičemo razvojne projekte i unaprjeđujemo sistem zaštite i spašavanja

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić boravio je danas u zvaničnoj posjeti Danilovgradu, kojom prilikom se susreo sa predsjednicom Opštine, Zoricom Kovačević i saradnicima, i prisustvovao ceremoniji otvaranja Regionalnog trening centra za spasioce u poplavama i klizištima, čija je izgradnja realizovana kroz saradnju Italije, Albanije i Crne Gore.

Tokom današnje posjete opštini Danilovgrad ministar je obišao i lokaciju na kojoj se ovih dana održava međunarodna vježba u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, koja je okupila oko 300 učesnika iz Crne Gore, Njemačke, Italije, Rumunije, Turske i Kosova, saopšteno je iz MUP-a. 

Na sastanku ministra i predsjednice Opštine zajednički je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i ove lokalne samouprave na visokom nivou, te da će se sa ovim trendom nastaviti i ubuduće, kroz nove zajedničke projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, javnog reda i mira, te servisa za građane.

Ministar Nuhodžić pohvalio je napore koje menadžment opštine preduzima, naročito na razvojnom i ekonomskom planu.

Predsjednica Opštine Zorica Kovačević bezbjednosni ambijent u Danilovgradu ocijenila je povoljnim, a saradnju sa Odjeljenjem bezbjednosti u tom gradu kvalitetnom, istakavši da se ona zasniva na efikasnoj i intenzivnoj komunikaciji opštinskih i policijskih službi.

Takođe je ocijenila kvalitetnim pružanje usluga građanima u dijelu upravnih poslova i da službenici Filijale za građanska stanja i lične isprave posao obavljaju efikasno i ažurno.

Nakon sastanka ministar i predsjednica Opštine otvorili su Regionalni trening centar za spasioce u poplavama i klizištima.

Čestitajući rukovodstvu Opštine Danilovgrad na odličnoj organizaciji aktivnosti tokom ovog projekta, ministar je konstatovao da će ovaj centar dodatno unaprijediti ukupne kapacitete sistema zaštite i spašavanja kako u ovoj opštini, tako i u Crnoj Gori, dodaje se u saopštenju. 

Lokalni i državni nivoi zajedno čine jedinstven sistem zaštite i spašavanja, i u tom smislu ministar je pohvalio profesionalnost i efikasnost danilovgradske Službe zaštite i spašavanja, koja, kako je kazao, uvijek pravovremeno odgovori zadacima.

Ministar je poručio da nas rizici od prirodnih katastrofa sve zajedno obavezuju da budemo spremni i jačamo kapacitete i da na efikasan način sprovodimo mjere za zaštitu stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine.

Na kraju današnje posjete ministar Nuhodžić obišao je i jednu od lokacija terenske vježbe „EU MNE MODEX 2019“, koja se od 14. maja održava na teritoriji opština Nikšić i Danilovgrad u okviru saradnje sa Mehanizmom za civilnu zaštitu Evropske unije.

Ministar je ovom prilikom istakao da činjenica da je Crna Gora izabrana da bude domaćin potvrđuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima kapaciteta da organizuje složene i zahtjevne vježbe za spašavanje od poplava, i poručio da samo dobro osposobljeni i pripremljeni timovi, kroz zajednički rad, saradnju i razmjenu iskustava, mogu efikasno odgovoriti na prirodne katastrofe, zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR