Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Fakultet za sport i nikšićki Dom zdravlja potpisali Sporazum o saradnji

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: ucg.ac.me

Fakultet za sport i nikšićki Dom zdravlja potpisali Sporazum o saradnji Foto: ucg.ac.me

Fakultet za sport i nikšićki Dom zdravlja potpisali su Sporazum o saradnji. 

Sporazum o saradnji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i JZU Dom zdravlja Nikšić potpisali su dekan Stevo Popović i direktor ove zdravstvene ustanove Veselin Bulatović, saopšteno je sa UCG. 

“Potpisivanjem ovog sporazuma naša saradnja će se bazirati na razmjeni iskustava u oblasti nauke, istraživanja i obrazovanja, a prevashodno na zajedničkom učešću u stručnim i naučnim projektima”, kazao je dekan Popović.

Prema njegovim riječima, saradnja će biti dvosmjerna.

Fakultet će koristiti resurse, laboratorije, prostor i opremu  ove institucije za naučno istraživanje, nastavu i praksu studenata, dok će zaposleni  JZU Dom zdravlja Nikšić koristiti resurse fakulteta za dalje stručno i naučno obrazovanje.

Pored razmjene kadra, predstavnici obje institucije su se sporazumom obavezale na organizaciju seminara, diskusija i drugih naučnih i stručnih skupova na teme koje su od interesa za obje strane, dodaje se u saopštenju. 

Takođe, na zajedničke posjete i organizovanje saradnje sa specijalizovanim međunarodnim visokoškolskim institucijama, ustanovama i organizacijama.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG i JZU Dom zdravlja Nikšić sarađivaće i u izdavačkoj djelatnosti.

Ostavi komentar

0/300