Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uhapšen osumnjičeni za krivično djelo obljuba nad djetetom

| Postavio/la: Milena Aprcović

Uhapšen osumnjičeni za krivično djelo obljuba nad djetetom Ilustracija

Službenici Uprave policije su lišili slobode Z.Ž. punoljetno lice, crnogorskog državljanina, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom na štetu dvanaestogodišnje djevojčice, saopšteno je iz policije. 

"Policija je, postupajući po prijavi Centra za socijalni rad, preduzela neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenih u prijavi.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je Z.Ž, zloupotrebljavajući povjerenje djeteta, u jednom gradu na teritoriji Crne Gore počinio ovo krivično djelo", navodi se u saopštenju. 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se Z.Ž. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom.

"Tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijam do privoda nadležnom sudiji za istragu.

U cilju zaštite identiteta i integriteta lica oštećenog u ovom događaju, budući da se radi o maloljetnoj djevojčici, ni ovog puta nećemo saopštiti druge detalje kao što su grad u kojem se događaj desio, prebivalište osumnjičenog, inicijale oštećene maloljetnice ni ostale podatke na osnovu kojih bi eventualno maloljetna žrtva mogla da bude prepoznata a samim tim i dodatno viktimizovana", dodaju u soapštenju iz UP. 

Komentari

Slavko,

Svaka čast na etičnom tekstu novinara. E ovako se piše o seksualnom nasilju. Školski primjer.

Ostavi komentar

0/300