10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dragan Buzdovan: Opština dozvolila gradnju bedema na dijelu moje parcele na Jazu

Društvo

Comments 0

Dragan Buzdovan: Opština dozvolila gradnju bedema na dijelu moje parcele na Jazu

Izvor: Skala radio

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U ovoj državi za neke važe zakoni, a neki se ne osvrću na njih, kazao je Skala radiju Dragan Buzdovan, uznemiren zbog početka radova na parceli za čiji dio odgovorno tvrdi da je njegova.

On je kazao da vodi sudski spor osam godina za povraćaj zemljišta na kat. parceli 92. koja se nalazi na samoj obali plaže Jaz. Kako je u pitanju sudski spor, Buzdovan kaže da je u listu nepokretnosti upisana zabilježba spora, što znači da se na pomenutoj parceli ne mogu izvoditi nikakvi radovi, niti ona može biti predmet trgovine.

Parcela se nalazi u zoni Morskog dobra, pa je prosto nevjerovatno da se neko usudio da počne građevinske radove mimo saglasnosti ovog Javnog preduzeća, kaže on.

„To nijesu bilo kakvi radovi, već betonska tvrđava koja samo odgovornima u budvanskoj opštini ne bode oči“.

Buzdovan kaže da Morsko dobro nije znalo za početak radova i da će, kako su kazali odgovorni u tom preduzeću, odmah po saznanju uputiti inspekciju na lice mjesta.

Obaviještena je i građevinska inspekcija.

Ono što posebno čudi Buzdovana je činjenica da je investitoru, za koga pouzdano ne zna o kome se radi jer nema ni informativne table, dobio dozvolu od resornog sekretarijata u opštini Budva.

„Neko je umiješao prste od onih koji odlučuju i koji će, po svoj prilici, omastiti brk radeći mimo zakona, a za nečiji interes. Znaće se i čiji, jer se ovo ne može sakriti. Uradili smo sve da se upoznaju i Vlada Crne Gore i odgovorna ministarstva, posebno Ministarstvo turizma i održivog razvoja koji se bori da sačuva naše priobalje. Ovako sigurno neće moći”, ogorčeno saopštava Buzdovan i dodaje da je je na pomenutoj parceli prije nekoliko godina podignut stambeni objekat bez građevinske dozvole.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR