8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kameni bedemi tik uz Jaz: Rješenje inspekcije jasno- objekte treba ukloniti! Da li će se investitor opet oglušiti o Zakon?

Društvo

Comments 2

Kameni bedemi tik uz Jaz: Rješenje inspekcije jasno- objekte treba ukloniti! Da li će se investitor opet oglušiti o Zakon?

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Antena M i dalje prati priču u vezi sa gradnjom, još vjernije - podizanjem betonskih bedema tik uz plažu Jaz. 

Uprkos tome što je inspekcija prije dva dana naredila prekid gradnje, radovi su nastavljeni, a pa su inspektori MORT-a, juče,  zajedno sa komunalnim inspektorom Opštine Budva, obišli nelegalno gradilište. 

Donosimo dio sačinjenog zapisnika koji potvrđuje naša saznanja da su se inspektori uvjerili kako odobrenja za gradnju nema.

“Investitor je izjavio da nije dobio odobrenje za izgradnju predmetnih zidova, a da je sa radovima otpočeo zbog ljetnje sezone kako bi iste pravovremeno okončao. Ukazuje se komunalnom inspektoru Opštine Budva (Vesni Matović koja je prisustvovala nadzoru - prim Antena M) na činjenicu da investitor nema odobrenje za izgradnju predmetnih objekata koji su iz UT uslova utvrđeni kao pomoćni objekti, te da u što kraćem roku postupi u skladu sa svojim ovlašćenjima i utvrđenim činjeničnim stanjem, te donese rješenje o rušenju.", navodi se u zapisniku koji su juče sačinili inspektori, a u koji je Antena M imala uvid.

Takođe u zapisniku na strani šest piše:

''Ovlašćenje i obaveza takvog postupanja Komunalnog inspektora se zasniva na članu 17 i 18 stav 2 Odluka o postavljanju odnocno građenju i uklanjanju pomoćnih objekata ( Sl. list CG - opštinski propisi 21/2014 i dr) a u vezi sa članom 223 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata (Sl. list CG 64/2017 i dr).

Prema saznanjima Antene M, sporna parcela pripada Slobodanu Ivanoviću, a radove izvodi njegov brat Milorad Ivanović.

Posebno je zanimljivo što radove izvodi kompanija "Carinvest"! Biće zanimljivo ispratiti da li će taj momenat uticati na komunalnu inspekciju i, nadasve, hoće li se i ovaj slučaj pretvoriti u još jednu demonstraciju nemoći MORT i nedostatnosti zakonskih rješenja, zbog kojih strada najvredniji državni resurs - prostor? 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mikan P

Ovo je sve granice preslo i postalo sprdanje sa drzavom. Ako ne sruse ovo zastiđe, nek se kupe redom, od ministra nanize. A, Carevica nek je sramota za ovakvu ociglednu drskost.

Cedomir0

Divlja gradnja je krivično djelo.