13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Atlas Grupa: Sporazum sa Đurđićem nezakonit

Društvo

Comments 0

Atlas Grupa: Sporazum sa Đurđićem nezakonit

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Sporazum o priznanju krivice sa bivšim izvršnim direktorom "Atlas banke" Đorđem Đurđićem, nezakonit je, poručila je odbrana predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

 “Odlično smo upoznati sa sadržajem i tokom ovih pregovora pred Specijalnim državnim tužilaštvom u Podgorici i sa okolnošću da je Đorđe Đurđić trpio ogroman pritisak koji je rezultirao zaključenjem ovakvog sporazuma. Dio izvršne vlasti, prije nego što se odlučio na ovakvo postupanje, mora biti svjestan da su takve radnje i pritisci u konačnom osuđeni na neuspjeh. Odbrana će to i dokazati u krivičnom postupku pred Višim sudom u Podgorici, gdje očekujemo oslobađajuću presudu za Kneževića”, saopšteno je iz Atlas grupe.

Viši sud u Podgorici je, tvrde oni, morao da odbije da zaključi ovakav sporazum jer je on u svemu suprotan odredbama Zakona koji regulišu uslove, okvire, kriterijume, mjerila i na kraju, osnove za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog djela.

Osvrnuli su se i na kaznu Đurđića.

“Kazna koja je izrečena Đurđiću u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna od 2000 eura, kao i obaveza da Đurđić uplati 200 eura u humanitarne svrhe, nije ni vrijedna ozbiljnog komentara i u stručnoj  javnosti izaziva nevjericu. Posebno je nevjerovatan komentar specijalnog tužioca Stojanke Radović da Đurđiću ništa nije obećano mimo sporazuma. Specijalni tužilac Stojanka Radović bi trebalo da objasni na kakva konkretna obećanja misli“”, zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR