Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Amfilohije: Dokument iz 1919. potvrđuje crkvenu imovinu

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: RTS/pcnen.com

Amfilohije: Dokument iz 1919. potvrđuje crkvenu imovinu Foto: Beta

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije za RTS je izjavio da Mitropolija ima dokument iz 1919. godine u kome stoji šta tačno propada državi Crnoj Gori, što će predstaviti i međunarodnoj javnosti.

“Od svih crkava samo jedna kapela u bolnici Danilo Prvi upisana je kao državna imovina, sve ostalo je pripadalo crkvi. I 1868. i 1878. godine i za vrijeme kralja Nikole navodi se šta je državno, šta je vladarske kuće, a šta je crkveno”, rekao je Amfilohije.

Poručio je da Mitropolija crnogorsko-primorska traži da se crkvena imovina koja je oduzeta poslije Drugog svjetskog rata vrati, što je i urađeno 2000. godine, ali je ta odluka kasnije ukinuta.

Komentari

Misko,

E mucni glavom,kako je regent Aco palikuca smaka CPC i drzavu Crnu Goru,tako moze Milo ka presjednik da smakne SPC i postavi CPC,zato smanji dozivljaj i ne zaobilazi istinu!

Realista,

E moj Amfilojihe, koliko ti je debeo taj obraz i tvrd ka srbaljski opanak... Kako te nije sramota, Crnu Goru je Srbija sa francuskom vojskom okupirala i pod prisilom Mitrofan Ban je morao potpisati ukidanje autokefalne crnogroske crkve. To svi znaju, dzaba vam lazi...

Šćepan,

Hahahahaha... iz 1919.g??? To je kao da Njemačka donese posjedovne listove iz 1942.g Zamislite šta bi sve prisvojila. A do 1918.g je sve pripadalo crkvi, ali Crnogorskoj Pravoslavnoj , koju ste okupacijom ukinuli. Volimo te Crna Goro!

Ostavi komentar

0/300