Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Nuhodžić -Stefanović: Kriminalci neće biti sigurni ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Nuhodžić -Stefanović: Kriminalci neće biti sigurni ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručili su danas u Beogradu da je saradnja crnogorske i srpske policije na suzbijanju organizovanog kriminala kontinuirana i kvalitetna i da kriminalci nijesu i neće biti sigurni, ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji.

 Nuhodžić je pohvalio saradnju kriminalističkih policija, kao i zajedničkih operativnih timova, koja je rezultirala lociranjem osoba koje međunarodno potražuju, presijecanjem kanala krijumčarenja narkotika i rasvjetljavanjem teških krivičnih djela.

 „Svjedoci smo da kriminalne grupe djeluju ne poznajući granice, ne samo u našem regionu, već i širom svijeta. Zato je naš najbolji odgovor otvorena, efikasna i iskrena saradnja koja jasno govori da kriminalci nijesu i neće biti sigurni ni u Srbiji ni u Crnoj Gori i da će se naše države snažno suprotstaviti i obračunati sa organizovanim kriminalom“, istakao je  Nuhodžić.

Nadalje, ministar je podsjetio  da je prošle godine potpisan sporazum koji će stanovništvu u pograničnim opštinama Crne Gore i Srbije olakšati kretanje i prelaženje granice, u cilju rješavanja njihovih svakodnevnih potreba.

 „Raduje me da je u završnoj fazi formiranje komisije koja se bavi ovom problematikom i da će vrlo brzo doći do implementacije ovog sporazuma“, rekao je Nuhodžić i dodao da je na sastanku dogovoreno da se razmotri mogućnost  izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Boljarima, na auto-putu koji će biti značajna saobraćajnica između dvije države.

 Nuhodžić se osvrnuo i na saradnju kroz zajedničke patrole tokom ljetnje turističke sezone i istakao da taj vid saradnje doprinosi povećanju sigurnosti turista iz Srbije koji dolaze i borave u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao da je saradnja na polju borbe protiv organizovanog kriminala efikasna i da pripadnici kriminalističkih policija brzo razmjenjuju informacije koje su važne za otkrivanje krivičnih djela.

 „Naš posao je zajednički. Imamo izuzetnu saradnju koja će se nastaviti i u budućnosti, jer hoćemo da kriminalci dobiju jasnu poruku da će policije izaći kao pobjednici u borbi protiv organizovanog kriminala“, istakao je Stefanović.

 Prema njegovim riječima, kriminalci dvije države blisko sarađuju u organizaciji trgovine narkoticima i izvršenja drugih krivičnih djela , što zahtijeva još bližu saradnju naših policija.

 „Dobro je što policije Srbije i Crne Gore jako brzo i efikasno otkrivaju krivična djela, razmjenjuju informacije, pronalaze dokaze i trude se da kriminalce pošalju u zatvor. I prethodnih nekoliko dana smo blisko sarađivali na otkrivanju kriminalaca koji su izvršili najteža krivična djela na teritoriji i Srbije i Crne Gore i nastavićemo da razmjenjujemo sve podatke koji mogu da dovedu do procesuiranja i rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela“, istakao je Stefanović.

Govoreći o saradnji graničnih policija dvije zemlje, Stefanović je naveo da je sa kolegom Nuhodžićem razgovarao o proširenju kapaciteta graničnih prelaza, kako bi se građanima olakšao tranzit, ne samo tokom ljetnje sezone, već i tokom čitave godine.

 „Cilj nam je i da zaustavimo šverc narkotika, robe, kao i prelazak lica koja su iz kriminogenog miljea“, rekao je ministar Stefanović koji se zahvalio ministru Nuhodžiću i pripadnicima crnogorske policije na izuzetnoj saradnji.

Na poziv potpredsjednika Vlade i ministra  unutrašnjih  poslova  Republike Srbije  Nebojše Stefanovića, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Mevludin Nuhodžić, prisustvovao je  Svečanoj akademiji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije Republike Srbije, koja je održana juče u Sava centru.

Ostavi komentar

0/300