Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

SDT preuzelo istragu o ubistvu Cetinjanina: Direktni počinilac Nedović, a Paović i Pejaković saučesnici?

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Pobjeda

SDT preuzelo istragu o ubistvu Cetinjanina: Direktni počinilac Nedović, a Paović i Pejaković saučesnici?

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su učestvovale u ubistvu Bogdana Milića (37) i ranjavanju tri osobe 11. juna u cetinjskom lokalu „Portun“. Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, istraga o ubistvu Milića je u toku, a u nadležnosti je Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je rješenje o zadržavanju do 72 sata za Moša Paovića (18), Lazara Nedovića (20) i Žarka Pejakovića (19) sa Cetinja.

Osumnjičene terete za ubistvo Milića i ranjavanje Dragana Vušurovića (33), Gorana Vušurovića (48) i Marka Vujačića (48) u kafiću „Portun“.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, direktni počinilac je Nedović, a Paović i Pejaković saučesnici. Nije poznato ko je drugi čovjek koji je pucao na Milića, budući da je istragom utvrđ­eno da su dvije osobe pucale.

Prema informacijama Pobjede, njegov identitet je poznat i za njim crnogorska policija intenzivno traga.

Trojica osumnjičenih uhapšeni su u petak veče, ali se policija i tužilaštvo nijesu oglašavali o tome.

Goran Vušurović je ranjen u grudi i stomak i zadržan je u bolnici, dok su Vujačić i Dragan Vušurović prošli sa lakšim povredama. Dvojica napadača sa silikonskim maskama i kačketima ušetala su u kafić ,,Portun“, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i prema gostima lokala.

Prema riječima očevidaca, ubice su krenule prema Miliću i zapucale. Gosti lokala su u tom trenutku krenuli da ustaju, pa su ubice ispalile projektile i u njih.

Milić je preminuo na putu do Kliničkog centra. Bogdan Milić je prije dva i po mjeseca oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koje terete za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima. Ulamu i Mijovića su, prema optužnici, teretili da su ubili Medina i sahranili ga na nepoznatom mjestu. Milića terete za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Ostavi komentar

0/300