Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UP: Oduzeto oružje, municija i eksplozivne materije, prijave protiv dvije osobe

| Postavio/la: Milena Aprcović

UP: Oduzeto oružje, municija i eksplozivne materije, prijave protiv dvije osobe Foto: Antena M

Policija u Plavu i Rožajama pronašla je i zaplijenila 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Izvršeni su pretresi kuća i stanova na lokacijama koje koristi pet osoba. Protiv dva lica je podnijeta krivična prijava.

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su izvršili pretres dvije lokacije – porodičnih kuća i objekata koje koriste I.J. i O.M. iz Plava. Pretresom kuće i pomoćnih objekata I.J. su pronađeni i oduzeti sedam komada oružja – pet pušaka i dva pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i 301 komad puščane i pištoljske municije. Pretresom kuće i pomoćnih objekata O.M. pronađen je i oduzet pištolj u ilegalnom posjedu. O oba događaja je obaviješten državni tužilac u ODT u Plavu koji se izjasnio da se u oba slučaja radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, te su stoga protiv ova dva lica nadležnim tužiocima podnijete krivične prijave", navode u saopštenju. 

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić izvršili su pretrese tri lokacije:

"Stanova i drugih prostorija koje koriste tri lica, M.Z, D.K. i M.Đ. iz Nikšića. Pretresom stana i drugih prostorija M.Z. pronađeni su i oduzeti dvije puške, pištolj i 17 komada municije, dok su pretresom stana i drugih prostorija koje korist D.K. pronađeni i oduzeti tri puške, 113 komada municije, 25 električnih detonatorskih kapisli, osam okvira od automatske puške i tromblonski nastavak.

Pretresom stana i drugih prostorija M.Đ. pronađeni su i oduzeti pištolj, dva puščana metka i dva protivavionska metka. O događajima je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću. Oduzeti oružje, municija i eksplozivne materije biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, nakon čega slijedi procesuiranje lica", navode iz policije. 

Ostavi komentar

0/300