9 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečano otvoren četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade

Društvo

Comments 0

Svečano otvoren četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, otvoren je danas u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu i trajaće do 8. jula, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore i ove godine okupiće 41 srednjoškolca i srednjoškolku i to u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i Tivtu, gdje će imati priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu.

Kamp je, kako su naveli, i ove godine regionalnog karaktera te će, pored mladih iz Crne Gore, na kampu učestvovati i sedam srednjoškolaca iz Republike Sjeverne Makedonije.

Otvarajući Ljetnji vojni kamp, generalni direktor direktorata za Ljudske resurse Ministarstva odbrane, Mihailo Volkov istakao je značaj ovog projekta, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore.

On je naglasio da je Kamp jedan od najpopularnijih projekata Ministarstva odbrane, kojim se na jedan neposredan način komunicira sa srednjoškolskom omladinom.

On je naglasio velike benefite ovog projekta, najavljujući da će ove godine, od ukupno 11 kadeta koji će se obrazovati na inostranim akademijama, biti njih 5 koji su učestvovali u Kampu.

“Oni su se opredijelili da nose uniformu, jer vole ovu državu i vole Vojsku Crne Gore”, kazao je direktor.

Volkov se posebno zahvalio partnerima koji su prepoznali značaj ovog projekta: Ministarstvu prosvjete, Vladi Republike Sjeverne Makedonije, Kraljevini Holandiji, Ministarstvu sporta, Fudbalskom i Košarkaškom savezu, kao i Nacionalnim parkovima.

Projekat Ljetnji vojni kamp, kako su naveli, omogućava srednjoškolcima sticanje jedinstvenog iskustva u jedinicama Vojske Crne Gore.

Dodaju da je namjera da kroz vojnu obuku, sportsko-rekreativne, kulturno-zabavne aktivnosti i druženje, mladi dobiju priliku da se upoznaju sa pojedinim segmentima života i rada u Vojsci Crne Gore, kao i da razviju timski duh, disciplinu i liderske sposobnosti.

Učesnike kampa svim vještinama obučavaće instruktori za obuku Vojske Crne Gore, a programom je predviđena realizacija sanitetske obuke, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, alpinistička obuka i druge aktivnosti. Pored ovih obuka, planirano je upoznavanje polaznika Ljetnjeg vojnog kampa sa vojnim pozivom i mogućnostima sticanja statusa profesionalnih vojnih lica, zaključeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR