9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužilaštvo: Formiran predmet protiv Mirne Nikčević

Društvo

Comments 9

Tužilaštvo: Formiran predmet protiv Mirne Nikčević

Izvor: fosmedia.me

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv suspendovane prve savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević povodom iznijetih komentara na Facebooku.
 
Nikčevićeva se, raspravljajući na Fejsbuku o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru ispred Hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici, između ostalog, osvrnula na svoje nekadašnje odlaske u Manastir Dajbabe i napisala: "Iskreno, zapalila bih taj Sram i sva goveda tamo".

„Tokom izviđaja pribaviće se svi podaci i obavještenja radi ocjene da li se u radnjama iste stiču elementi bića bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti“, saopšteno je FOS-u iz Tužilaštva.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su se ogradili od Nikčevićevih stavova i pokrenuli disciplinski postupak protiv nje. Ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

"...Ali, ipak, ovo je bila samo retorika, uobičajena za žučne rasprave u toku jedne obične ljudske komunikacije. Ja nijesam robot, operisan od emocija, već ljudsko biće satkano od istih. Izjavila sam da bih zapalila hram i sve ljude u njemu. Naravno da nikada ne bih naudila ni jednom ljudskom biću, pa ni tom sveštenstvu o kojem imam jako nisko mišljenje. Podvlačim, to je bila samo retorika u žaru jedne obične ljudske rasprave", naknadno je pojasnila Nikčevićeva svoju izjavu Anteni M.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Sramno ponizno i poltronsko ponasanje onih koji svojim odlukama i presudama treba da zastite dostojanstvo drzave i njenih gradjana

Jelena

Jednoj mladoj, obrazovanoj osobi ne bi smjela da se desi takva retorika pa ni u zucnoj svadji, bez obzira koja je nacionalnost, vjeroispovjest u pitanju, veoma tuzno!!!

GRAĐANSKI

Neka se "sudije" zapitaju: Oklen i kako riječ "goveda" postade javno poznata u CG? Ko "pośea" govor mržnje u CG i zašto se (pomeđu svega ostaloga) dogodi onome Hrvatu u Beranskom naselju ono što se dogodi? Zar mislite da poslije 3 desetljeća Ristovog djelanja ne bude kontrareakcije? Ej, "sudije"!