Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Tužilaštvo: Formiran predmet protiv Mirne Nikčević

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: fosmedia.me

Tužilaštvo: Formiran predmet protiv Mirne Nikčević

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv suspendovane prve savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević povodom iznijetih komentara na Facebooku.
 
Nikčevićeva se, raspravljajući na Fejsbuku o Trojčindanskom saboru i ljudima koji su prisustvovali saboru ispred Hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici, između ostalog, osvrnula na svoje nekadašnje odlaske u Manastir Dajbabe i napisala: "Iskreno, zapalila bih taj Sram i sva goveda tamo".

„Tokom izviđaja pribaviće se svi podaci i obavještenja radi ocjene da li se u radnjama iste stiču elementi bića bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti“, saopšteno je FOS-u iz Tužilaštva.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su se ogradili od Nikčevićevih stavova i pokrenuli disciplinski postupak protiv nje. Ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

"...Ali, ipak, ovo je bila samo retorika, uobičajena za žučne rasprave u toku jedne obične ljudske komunikacije. Ja nijesam robot, operisan od emocija, već ljudsko biće satkano od istih. Izjavila sam da bih zapalila hram i sve ljude u njemu. Naravno da nikada ne bih naudila ni jednom ljudskom biću, pa ni tom sveštenstvu o kojem imam jako nisko mišljenje. Podvlačim, to je bila samo retorika u žaru jedne obične ljudske rasprave", naknadno je pojasnila Nikčevićeva svoju izjavu Anteni M.

Komentari

Katunjanin,

Sramno ponizno i poltronsko ponasanje onih koji svojim odlukama i presudama treba da zastite dostojanstvo drzave i njenih gradjana

Jelena,

Jednoj mladoj, obrazovanoj osobi ne bi smjela da se desi takva retorika pa ni u zucnoj svadji, bez obzira koja je nacionalnost, vjeroispovjest u pitanju, veoma tuzno!!!

GRAĐANSKI,

Neka se "sudije" zapitaju: Oklen i kako riječ "goveda" postade javno poznata u CG? Ko "pośea" govor mržnje u CG i zašto se (pomeđu svega ostaloga) dogodi onome Hrvatu u Beranskom naselju ono što se dogodi? Zar mislite da poslije 3 desetljeća Ristovog djelanja ne bude kontrareakcije? Ej, "sudije"!

mr,

Kako idiotsko ponasanje tuzilastva. Kao da su clanovi Vuciceve vlade, a Ivica Dacic im sef. Oni "laju" danima, a sad pozivaju na razum, kojeg nemaju, i smirivanje tenzija! Pihhh. E viva Mirna! Imas ti veca .... no cijelo tuzilastvo!!!

Momčilo PV,

Podržka za gospođicu Mirnu. Čini joj se nepravda.

O Lima,

Kada bi u Srbiji formirali predmet protiv onih koji raspiruju vjersku i nacionalnu mrznju prema svima u regionu i sire, od Jutarnjeg programa na Pinku i Hepi tv pa nadalje, dnevno bi procesuirali na desetine ljudi. Da ne govorimo o postupcima i mrznji koju raspiruju pojedini ministri, i mnogi ostali, bolesni visokopozicionirani funkcioneri.

Knjaz Danilo,

Naravno da ce da je kazne,da je srpkinja koja naziva crnogorce volovima i ostalim pogrdnim imenima nebi bilo nikakvih postupaka.Nijesam za vrijedjanje bilo koga ali ovo mi se ne cini fer prema nasem narodu.Srbija nikad nije kaznila bilo koga za vrijedjanje crnogoraca!

maestro,

A sto nijeste tako potrcali da formirate predmete protiv Rista Radovica, Dzomica, Atanasija...pa malo i u komsiluk da pogledate sram vas sve odreda bilo. I od koga je nasao Darmanovic da se ogradjuje, dosta je pokazao svojim cutanjem svo ovo vrijeme. Djevojko tebi svaka cast, kapa dolje !!!

mijo popovic,

Svaka cast tuzilastvu. Oni su ogledalo sadasnje Crne Gore. Inkriminisu privatnu prepisku gospođe Nikčevic a sramno godinama ćute na govor mržnje, najogavnije uvrede crnogorske nacije, čak i javne prijetnje građanskim ratom, te najave skrnavljenja nacionalnih svetinja poput prijetnji da će ćivot Svetoga Vasilije odnijeti iz manastira Ostrog.

Ostavi komentar

0/300