Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Ukinuta presuda Boreti, Bigoviću i ostalima za ubistvo Šćekića i bombaški napad na Splendid

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: fosmedia.me

Ukinuta presuda Boreti, Bigoviću i ostalima za ubistvo Šćekića i bombaški napad na Splendid Foto: Antena M

Ustavni sud Crne Gore ukinuo je presudu Vrhovnog suda kojom su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić osuđeni na po 30 godina zatvora za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića i za bombaški napad na hotel Splendid u Bečićima, prenosi FOS.

Presuda je ukinuta u cjelosti, a njom je i Alan Kožar osuđen na šest godina i dva mjeseca zatvora za podmetanje eksploziva na gradilištu hotela "Splendid" u Bečićima.

Ukinuto je i rješenje Vrhovnog suda kojim su odbijene žalbe branilaca na rješenje Vrhovnog državnog tužilaštva kojim je odbijen prijedlog za podizanje zahtjeva za zaštitu zakonitosti protiv presude Vrhovnog suda.

Predmet je vraćen Vrhovnom sudu na ponovni postupak koji će sada morati ponovo da razmatra žalbe na osuđujuće presude Višeg i Apelacionog suda u ovom predmetu.

Ovu odluku je na danas održanoj sjednici donio Ustavni sud većinom glasova sudija.

Dodatno, sud je utvrdio i da je Boreti i Bigoviću povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku, garantovano Ustavom i Evropskom konvencijom, zbog predugog trajanja postupka pred Višim sudom u Podgorici.

Ustavni sud nije objavio obrazloženje ove odluke, ali će ono biti objavljeno u Službenom listu Crne Gore.

Ostavi komentar

0/300