12 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 12°

Četvrtak

09.05.

18° / 13°

Petak

10.05.

19° / 12°

Subota

11.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo ima mjesta za 180 brucoša

Društvo

Comments 0

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo ima mjesta za 180 brucoša

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore je za studijsku 2019/20. odobren upis za 180 brucoša na studijskom programu Turizam i hotelijerstvo.

Prodekanica za nastavu ovog Fakulteta prof. dr Ivona Jovanović navodi da se za upis mogu kandidovati srednjoškolci sa završenom  gimnazijom, (vjerskom školom) ili srednjom stručnom školom u četvorogodišnjem trajanju za područje rada Turizam, ugostiteljstvo, ekonomija, pomorstvo i trgovina.

„Srednjoškolci iz inostranstva mogu upisati Fakultet pod istim uslovima kao i studenti iz Crne Gore pod uslovom da vladaju crnogorskim - srpskim, bošnjačkim ili hrvatskim jezikom“, kazala je Jovanović.

U Kotoru, dodaje ona, postoji lijepo pozicioniran studentski dom u naselju Dobrota za koji studenti mogu ostvariti pravo na smještaj po izuzetno povoljnim cijenama koje spadaju u najniže u regionu.

„Obavezna praktična nastava Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore obavlja se na I, II i III godini osnovnih studija u najrenomiranijim hotelskim i turističkim preduzećima sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o saradnji“, navodi prodekanica.

Ona dodaje da studenti, nakon teoretske pripreme, jedan dan sedmično provode u nastavnim bazama.  

Na Fakultetu se, dodaje ona, izučavaju dva strana jezika i to engleski kao prvi strani jezik, na nivou B1-B2, i drugi strani jezik koji može biti po izboru studenta francuski, italijanski, njemački ili ruski, na nivou A2-B1 zajedničkog evropskog okvira za žive jezike“, kazala je prodekanica Jovanović.

Na Fakultetu se organizuje i veliki broj gostujućih predavanja stručnjaka iz privrede kao i posjete kompanijama iz oblasti turizma i hotelijerstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR