9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tužilaštvo provjerava da li je profesorica Pravnog fakulteta plagirala rad

Izvor: Foto: Pobjeda

Društvo

Comments 0

Tužilaštvo provjerava da li je profesorica Pravnog fakulteta plagirala rad

Izvor: Pobjeda

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Osnovno državno tužilaštvo provjerava navode Centra za građansko obrazovanje koje je podnijelo krivičnu prijavu protiv vanredne profesorice Bojane Lakićević-Đuranović optužujući je da je povrijedila moralna prava autora i interpretatora studenta Đorđija Drinčića, kada je njegov rad navodno objavila kao svoj u jednom srpskom časopisu, saznaje Pobjeda.

''Tužilaštvo je pokrenulo izviđaj radi utvrđivanja da li je izvršeno prijavljeno krivično djelo'' – rekla je za Pobjedu portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, državna tužiteljka Milica Mandić.

Vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Bojana Lakićević-Đuranović prekjuče nije željlela da komentariše optužbe ove nevladine organizacije.

''Ne dajem izjave, još ne želim da komentarišem. Znači, bez komentara'' – rekla je tada ona kratko.

Iz Univerziteta Crne Gore su kazali da će u ovom slučaju postupiti shodno Zakonu o akademskom integritetu, u okviru svojih nadležnosti, ali nijesu precizirali što to podrazumijeva.

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević ranije je zatražila od Tužilaštva i Univerziteta Crne Gore da se procesuira i sankcioniše Lakićević-Đuranović.

Ta NVO saopštila je da je profesorica objavila u decembru 2018. u stručnom časopisu „Pravni život“, tematski broj 12 Pravo i zapovest razuma, rad „Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava – primjeri iz prakse“, ali da je on identičan sa radom studenta Đorđija Drinčića.

Profesorica je Drinčiću, kako su pojasnili, bila mentorka prilikom izrade njegovog specijalističkog rada pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU“, a koji je on odbranio u junu 2018. na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR