13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pored Tološke: Planirana rekreativna zona, a niče višespratnica?

Izvor: Foto: DN

Društvo

Comments 0

Pored Tološke: Planirana rekreativna zona, a niče višespratnica?

Izvor: Dnevne novine

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Stanari zgrade u blizini Tološke šume protestovali su juče zbog izgradnje stambenog kompleksa na urbanističkoj parceli 40 DUP-a “Univerzitetski centar”, tvrdeći da će izgradnjom ovog, kako su ga nazvali, monstruma od devet spratova, biti narušen njihov mir. Naime, kompleks će biti izgrađen na svega dvadesetak metara od njihove zgrade i tri puta će biti veći od njihovog objekta, pišu Dnevne novine.

Stanari negoduju i zbog načina na koji su, kako osnovano sumnjaju, službe Glavnog grada nečinjenjem i oglušavanjem o propise nanijele štetu građanima ove zgrade, kao i životnom prostoru i budžetu grada.

Advokat i stanar ove zgrade Božidar Radulović podsjeća da su na mjestu izgradnje stambenog kompleksa bili planirani park, igralište i bazen, te da je nadvladao privatni interes.

 “DUP je predviđao naseljenost srednje veličine, što podrazumijeva zgrade znatno niže od devet spratova. To je javni interes i smatramo da ovdje ima ozbiljnih pravnih problema”, istakao je Radulović.

On je naveo da će biti podnijete i prijave protiv NN lica zbog odugovlačenja usklađivanja DUP-a sa planom višeg reda.

Predsjednik Skupštine stanara Goran Šćepanović navodi da je zbog ovog kompleksa posječeno nekoliko stabala Tološke šume o čemu imaju dokaze.

On tvrdi da je Glavni grad sklopio ugovor sa RZUP-om još 2014. da se naprave izmjene i dopune ovog DUP-a, ali da grad nije usvojio izmjene, jer je prošao zakonski rok za usvajanje, te da sumnjaju da je neko namjerno odlagao usvajanje izmjena i dopuna planskih dokumenata.

Skupu su prisustvovali i nekadašnji premijer Igor Lukšić i bivši ministar finansija Milorad Katnić, koji su stanari ove zgrade.

Stambeno-poslovni kompleks gradi “LD Group” i Andrija Markuš iz Podgorice, koji je istakao da će zgrada imati sedam, a ne devet spratova, kako tvrde mještani.

Nezadovoljni mještani zgrade u Tološima uputili su otvoreno pismo Glavnom gradu i Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR