Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Za specijalističke studije ukupno 2.560, za magistarske 606 mjesta

| Postavio/la: Marija Mitrović

Za specijalističke studije ukupno 2.560, za magistarske 606 mjesta Foto: ucg.ac.me

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore utvrdio je zahtjev za budžetskim sredstvima Univerziteta Crne Gore za 2020. godinu, u ukupnom iznosu od 23.596.678, 98 eura, a na prijedlog rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića, saopštili su iz Univerziteta.

Zahtjev će biti dostavljen na dalju proceduru Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu finansija Crne Gore.

Predśednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica saopštio je da su na śednici donešene odluke o broju studenata za upis na postdiplomske specijalističke studijske programe i o broju studenata za upis na postdiplomske magistarske studije Univerziteta Crne Gore.

„Za postdiplomske specijalističke studije predviđeno je ukupno 2.560 mjesta, od čega je 1.343  na budžetu, a 1.217 samofinansirajućih, što je u okviru prošlogodišnjeg broja za upis, a u skladu sa licencom  Ministarstva prosvjete. Za upis na postdiplomske magistarske studije Univerziteta Crne Gore predviđeno je 606 mjesta, a visina školarine, po fakultetima, utvrdiće se posebnom odlukom Upravnog odbora UCG, po prijedlogu vijeća fakulteta“, kazao je Bjelica.

"Upravni odbor UCG je, između ostalog, odobrio prijedlog Senata Univerziteta Crne Gore za dopunu licence (sa 25 na 50 mjesta) za upis studenata na postiplomske specijalističke studije na Građevinskom fakultetu, za studijski program Menadžment u Građevinarstvu", navodi se u saopštenju.

Na śednici je data obaveza  Centru za unapređenje kvaliteta na Univerzitetu Crne Gore, da ovu odluku podnese na dalju proceduru Ministarstvu prosvjete, u formi i sadržini propisanoj Pravilnikom o bližim uslovima za osnivanje, obavljanje djelatnosti, postupku licenciranja i načinu vođenja registra ustanova visokog obrazovanja.

Ostavi komentar

0/300