Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Još nije poznato da li je Marović kupio porše na lizing ili u kešu

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: Pobjeda

Još nije poznato da li je Marović kupio porše na lizing ili u kešu

Ročište za trajno oduzimanje imovine od osuđenog Miloša Marovića, njegove supruge Tamare i šuraka Ivana Popovića juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 3. septembar, jer Ministarstvo unutrašnjih poslova nije sudu dostavilo podatak o registraciji Marovićevog vozila “porše kajen”.

Sudija Boris Savić je na ročištu održanom u maju poslao dopis MUP-u o kupoprodaji ovog automobila, odakle bi se zaključilo da li je Miloš Marović automobil kupio na lizing, u kešu ili na neki treći način. Vještaci ekonomsko finansijske struke i ranije su tražili od MUP-a ove podatke, ali su uspjeli dobiti samo da je vozilo u vlasništvu Miloša Marovića, ali ne i saznati način na koji je pribavljeno, piše Pobjeda.

Specijalno državno tužilaštvo smatra da je imovina Marovića i Popovića stečena na nezakonit način, te je zahtjevom zatražilo da se od Miloša oduzme stan u Budvi od 193 kvadrata i zemljište u Prijevoru iznad Jaza, zatim stambeno-poslovnu imovinu njegove supruge Tamare, te stan u Budvi u vlasništvu Miloševog šure Ivana, poslovni prostor od 40 metara kvadratnih, stan od 121 metar kvadratni i garažu od 18 kvadrata.

Tužiteljka je dodala da je SDT analiziralo prihode Svetozara, Miloša i Tamare, od 2006. do 2014. Time je, kako se navodi, zaključeno da za imovinsku korist koju su stekli ne postoji porijeklo.

Komentari

Katunjanin,

Sve je ovdje apsulutno jasno i nekome sa osnovnom skolom.Pitanje je samo ,sto ce pobijediti?Na jednoj strani , pravda i zakon , na drugoj ;korupcija,nepotizam i pljacka do najviseg nivoa sa pecatom drzave .

Ostavi komentar

0/300