16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Područje Kotora među primjerima dobre prakse na konferenciji u Mostaru

Društvo

Comments 0

Područje Kotora među primjerima dobre prakse na konferenciji u Mostaru

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

U Mostaru je danas održana konferencija “Održivi turizam i kulturna baština”, usmjerena na upravljanje i turizam u mjestima svjetske baštine UNESCO.

Konferenciju je otvorila direktorica UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi, Ana Luiza Thompson Flores i gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić.

U okviru sesije “Primjeri dobre prakse” generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milica Nikolić, govorila je o iskustvu Crne Gore u odnosu na Prirodno i kulturno-istorijsko područje Kotora i očuvanje statusa na UNESCO listi, dominantno zasnovanih na Akcionom planu za postizanje Odluke Komiteta iz Istanbula.

Na konferenciji su, kako je saopšteno iz MKU, prezentovana iskustva i izazovi upravljanja u doba povećanog turističkog pritiska na cijeli region, koji sa sobom donosi negativne posljedice poput pretjerane urbanizacije, promjena u načinu života lokalnog stanovništva, te uticaja na izuzetne, univerzalne vrijednosti područja.

Na konferenciji su govorili i gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, predstavnica grada Splita, Jasna Jerkov, predstavnik regije Krita, Dimitros Mikelogianis, te predstavnici UNESCO, Siniša Šešum i Peter Debrine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR